Groot fan van De slimste mens? Dan open je vast vaak de De slimste mens app om je kennis op de proef te stellen. Kom je niet boven een bepaalde score of heb je voor de zoveelste keer verloren van je vrienden? Hier een paar tips om je score te verbeteren en wie weet win je nu wel van je fanatieke vrienden! 

De 4 W’s 

In de Open Deur & Finale ronde moet je zoveel mogelijk dingen noemen die bij een specifiek onderwerp passen. Om ervoor te zorgen dat je geen tijd verspilt aan willekeurige feitjes opnoemen: hou je aan de vier W’s: Wie? Wat? Waar? Wanneer? Het antwoord op deze vragen vergeet je vaak op te noemen, maar kan je wellicht flink wat punten mee scoren. 

Tijd 

De tijd lijkt voorbij te vliegen wanneer je even niet op het antwoord komt. “Wat was het ook alweer?!” schreeuw je in frustratie naar je telefoon. Uit paniek tik je snel maar wat in: het verkeerde antwoord. Open je de app, onthoud dan: time is of the essence. Haal een paar keer adem en geef jezelf de tijd om na te denken. Voor je het weet zit je in ontspannings-modus en tik je de goede antwoorden er zo uit. Denk alleen niet té lang na!

Even puzzelen

Een van de lastigere onderdelen in De slimste mens is de puzzel-ronde. Je ziet allerlei woorden, je zoekt wanhopig naar de verbintenis en de tijd blijft maar doortikken. De puzzel lijkt zeer ingewikkeld, maar je kan het makkelijker maken. Een tip is om de woorden hardop één voor er één voor te lezen. Door de woorden op te noemen kan je de verbintenis misschien wel sneller zien. 

Omgeving 

In een drukke, lawaaierige omgeving kan je moeilijk nadenken. Vooral wanneer de vragen lastiger worden, je score laag is en je de vraag niet lijkt te weten. Zorg ervoor dat je in een stille(re) ruimte zit, met weinig afleiding. 

Plezier 

Door de stress en concentratie vergeet je dit best snel, maar het allerbelangrijkste is om plezier te hebben! In de uitzendingen van De slimste mens is er tussen de rondes door genoeg tijd voor grapjes en leuke anekdotes.  Het is en blijft een spelletje dat je met vrienden, familie en collega’s speelt. Ook al is je score niet het hoogst, je bent ongelofelijk veel aan het leren. Slimmer worden is alleen leuk als je er ook van geniet.

De slimste mens app

Speel tegen je vrienden, onbekende slimmeriken of test jouw kennis in het singleplayerspel!

De slimste mens - Maarten van Rossem en Philip Freriks

De slimste mens is dit seizoen van maandag tot en met donderdag om 20.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. 

Meld je aan voor de slimste nieuwsbrief!

Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom De slimste mens en ontvang je de leukste quizzen!