Elk onderwerp komt aan bod in dé ultieme kennisquiz. Zo zijn er vragen over politiek, eten, geschiedenis en alledaagse dingen. Ken je deze leuke feitjes ook?

Twintig seizoenen

Het mag dan wel de eerste All Stars-editie zijn van De slimste mens, maar het programma zelf is al 20 seizoenen lang! Er zijn in totaal 640 afleveringen opgenomen, maar liefst 21.760 vragen gesteld, met daarop 70.400 antwoorden. Heb jij alle afleveringen gezien? Dan ben je dus al een stuk wijzer geworden!  

Topscores

Door de seizoenen heen zijn er gigantische scores behaald. Frank van Heinen leidt het klassement met een score van 663 secondes. Hij behaalde deze score in het negentiende seizoen en stootte Roelof de Vries van zijn troon. Met 574 secondes staat Roelof op de tweede plaats, gevolgd door Owen Schumacher met een topscore van 542 secondes.    

Journalisten & comedians 

De meest uiteenlopende beroepen komen voorbij in De slimste mens. De beroepsgroepen die de overwinningslijsten domineren zijn: journalisten en comedians. In 20 seizoenen hebben 7 journalisten de titel De slimste mens gewonnen. Weet jij nog wie? Hieronder zetten we ze op een rijtje:  

Astrid Kersseboom  
Marieke van de Zilver   
Rob Hadders  
Roelof de Vries   
Sander Schimmelpenninck   
Angela de Jong   
Eric Smit   
  
Met 6 overwinningen zijn de cabaretiers en comedians bijna even succesvol. Hier de deelnemers die net zo intelligent als grappig zijn:   

Arjen Lubach   
Pieter Derks   
Owen Schumacher   
Diederik Smit   
George van Houts   
Lisa Loeb  

Namen 

Van alle kandidaten die ooit hebben meegedaan aan De slimste mens, deed Thomas het vaakst mee. Zeven keer verscheen deze naam in De slimste mens. Hier alle Thomas-kandidaten op een rij:

Thomas van Luyn  
Thomas von der Dunk 
Thomas Dekker  
Thomas Olde Heuvelt  
Thomas Verhaar  
Thomas van Groningen  
Thomas Krol  
 
Jan is in De slimste mens een behoorlijk populaire naam. Als je alle variaties van de naam meetelt, dan hebben maar liefst 16 kandidaten met deze naam meegespeeld. Hier alle Jan- kandidaten op een rij:  
 
Jan Rot, Janine Abbring, Jan Heemskerk, Jan Versteegh, Jan-Jaap van der Wal, Janneke Willemse, Erik-Jan Harmens, Janny van der Heijden, Jan Roos, Gert-Jan Seegers, Jan Beuving, Jan Paternotte, Janneke de Bijl, Jan Blokhuijsen, Albert-Jan van Rees, Ernst-Jan Pfauth, Jean-Marc van Tol. 

Finaleweek

Het is finaleweek bij De slimste mens! Kijk iedere werkdag om 20.40 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. 

Alle afleveringen van De slimste mens: All Stars, inclusief de spannende finale, zijn terug te zien op NPO Start. 

Meld je aan voor de slimste nieuwsbrief!

Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom De slimste mens en ontvang je de leukste quizzen!