Nieuw: De Verwondering Zomerdromers

Deze zomer komt De Verwondering met een nieuwe serie: De Verwondering Zomerdromers.

Waar droom je van als je tien jaar lang als ongedocumenteerde in een kelderbox hebt gewoond? Of als je als enige niet bang bent voor de chaos van het leven? En waar droom je van als je op jonge leeftijd je moeder verliest aan de dood?

Deze zomer komt KRO-NCRV’s De Verwondering met een verfrissende zomerserie: De Verwondering Zomerdromers. Presentatrice Annemiek Schrijver kruipt bij zeven inspirerende jongeren op bed om hun ‘zomerdroom’ te weten te komen. Deze dromen zijn uit hun eigen leven gegrepen en hebben één ding gemeen: ze maken onze samenleving een beetje mooier.

Presentatrice Annemiek Schrijver gaat met zeven jongeren in gesprek over hun dromen, ambities en de grenzen waar ze in hun jonge leven tegenaan lopen. Dat resulteert in zes korte afleveringen die inspireren, herkenbaar zijn én ontroeren.

Sofia en Najoua Sabbar
Sofia en Najoua Sabbar
Lisanne van Sadelhoff
Lisanne van Sadelhoff

Zo vertellen de zusjes Sofia en Najoua Sabbar hoe het is om tien jaar lang als ongedocumenteerde in een kelderbox te leven, journalist Lisanne van Sadelhoff geeft je een inkijkje in haar rouwproces na de dood van haar moeder.

Rozemarijn van 't Einde
Rozemarijn van 't Einde
Mart van Berckel
Mart van Berckel

Klimaatactivist Rozemarijn van ’t Einde vertelt hoe woede een waardevolle motor voor haar is, theatermaker Mart van Berckel vertelt hoe hij hoopt ooit in een wereld te leven waarin we minder verwachtingen hebben van elkaar.

Wing Yan Man
Wing Yan Man
Amara van der Elst
Amara van der Elst

Wing Yan Man vertelt over de burn-out die ze kreeg nadat ze niet aan de verwachtingen van haar Chinese cultuur én haar generatie kon voldoen en spoken-word artiest Amara van der Elst vertelt hoe ze met haar kunst mensen hoopt te verbinden.

Met deze zes openhartige gesprekken hoopt De Verwondering Zomerdromers je te inspireren om je eigen zomerdroom te formuleren én na te jagen. Want in een samenleving die maar door raast en waar de focus vooral ligt op presteren, kunnen er nooit genoeg Zomerdromers zijn.

De Verwondering Zomerdromers is te zien vanaf maandag 12 juli op het KRO-NCRV YouTube-kanaal.

Kijk je mee?

De Verwondering Zomerdromers is vanaf maandag 12 juli te zien op het KRO-NCRV YouTube-kanaal. 

Ga naar het YouTube-kanaal