Rome, 12 maart 2023 – Paus Franciscus heeft in zijn angelustoespraak op deze derde zondag van de Veertigdagentijd de gelovigen opgeroepen te volharden in het gebed om vrede. Komende vrijdag en zaterdag zal hij deelnemen aan het kerkelijke 24-urengebed.

“Aanstaande vrijdag, 17 maart, en zaterdag, 18 maart, wordt in heel de Kerk het initiatief ‘24 uur voor de Heer’ hernieuwd: een tijd gewijd aan aanbidding en het sacrament van verzoening. Die vrijdagmiddag ga ik naar een parochie in Rome voor de boeteviering”, zei de pontifex tot de menigte op het Sint-Pietersplein.

“Een jaar geleden hebben we in dat kader de plechtige Akte van Toewijding aan het Onbevlekt Hart van Maria verricht en gebeden om de gave van vrede”, zei hij.  

Rusland en Oekraïne toegewijd aan Onbevlekt Hart  (25 maart 2022)

“Moge ons vertrouwen en onze hoop niet wankelen. De Heer verhoort altijd de smeekbeden die zijn volk tot Hem richt op voorspraak van de Moedermaagd. Laten we verenigd blijven in geloof en solidariteit met onze broeders en zusters die lijden onder de oorlog; laten we vooral het gekwelde Oekraïense volk niet vergeten!”

Attendees hold the Peace flag during the Pope's weekly Angelus prayer on March 12, 2023 at St. Peter's square in The Vatican. Tiziana FABI / AFP