Angela is op 4-jarige leeftijd geadopteerd uit Colombia. Wanneer ze 12 jaar is, vindt ze haar adoptiedossier. De nieuwsgierigheid naar haar roots bloeit op. Angela wil weten waar ze vandaan komt en of ze familie heeft in haar geboorteland. Samen met adoptievader Jos en het team van Spoorloos vertrekt ze naar Colombia. Ze ontmoet haar biologische ouders, broer en tante. Angela wil antwoorden hebben over haar jeugd. Heeft ze die inmiddels kunnen vinden?  

Angela heeft veel steun gekregen van Jos, haar adoptievader. “Hij heeft de eerste stappen gezet om mijn biologische familie te vinden in Colombia.” In Colombia ontmoet ze eerst Edison, haar volle broer. “Ik kon niet wachten om hem te ontmoeten.” De ontmoeting is mooi, een hereniging tussen broer en zus.  

Oude bekende

De overeenkomsten tussen Edison en Angela zijn niet alleen te vinden in hun uiterlijk. “Hij is chauffeur en hij houdt het stuur op dezelfde manier vast als ik”. Ze hebben regelmatig contact en kunnen het heel goed met elkaar vinden. “Het is alsof we nog nooit van elkaar zijn weggeweest”. 

In Colombia ontmoet Angela ook biologische vader Elpidio en tante Esperanza. In de uitzending zag je hoe Elpidio een tijdje geloofde dat hij niet de biologische vader was van Angela. Het bleek een leugen te zijn, verteld door Angela’s biologische moeder Yolanda. Wat volgt is een reeks van leugens, ook over de mishandeling van Angela als kind.  

De tekst gaat verder onder de foto van Angela, Edison en Elpidio: 

Angela Spoorloos

Ik heb antwoord gekregen en kan het nu in het verleden laten

Mishandeling 

“Mijn biologische moeder blijft mijn mishandeling ontkennen”. Angela heeft na de ontmoeting met haar tante Esperanza nog veel contact met haar gehouden. “Ik ben nu met haar aan het sms’en!”. Via Esperanza heeft Angela ook contact met Elpidio. Esperanza heeft Angela veel verteld over haar jeugd. “Door mijn tante ken ik nu de waarheid. Ze heeft al mijn vragen over mijn mishandeling als kind beantwoord”. Angela heeft het kunnen verwerken. “Ik heb antwoord gekregen en kan het nu in het verleden laten”.  

Angela Spoorloos

Uitgebreide familie 

Naast de familie die ze in de uitzending heeft ontmoet, heeft Angela er nu nog acht halfbroers en negen halfzussen bij. Een uitgebreide familie waarvan ze nooit heeft durven dromen. “Ik heb de meerderheid ontmoet en heb nog regelmatig contact met ze”. Op een dag wil Angela terug naar Colombia om ze allemaal weer te zien.  

Angela kijkt vol met blijdschap terug op haar deelname aan Spoorloos. “Ik heb rust gevonden.” Ze beschrijft het als een supermooie ervaring waar ze veel uit heeft kunnen halen. “Ik heb er een hele familie bij waar ik nog contact mee heb, dat is zo bijzonder en mooi”.  

Angela Spoorloos