Een nieuwe column van Annemiek Schrijver!

Bazen hebben de neiging om tegen hun werknemers te roepen: ‘Het wordt tijd dat jij eens uit je comfortzone komt.’ Dan geven ze je iets te doen waar je niet voor in de wieg gelegd bent. Ook binnen de omroep signaleer ik dit verschijnsel. Volgens mij komt dit voort uit twee denkfouten.

De eerste is dat het leven comfortabel zou zijn. Terwijl het mijn ervaring is dat je al bij je geboorte uit je comfortzone wordt gegooid, en dat het leven daarna maar doorgaat met je voor de ene na de andere problematische verrassing te plaatsen waar je niet voor geleerd hebt.

'Het zal niet lang duren voor het leven zelf me er wel weer uit slingert'

Annemiek Schrijver

De tweede denkfout is dat je mensen die ergens goed in zijn geworden, vooral moet laten ophouden met datgene te doen waar ze in uitblinken. Dat lijkt me een succesformule voor het failliet van elke onderneming, zelfs als dat de publieke omroep is.

Persoonlijk vertoef ik enorm graag in mijn comfortzone, vooral omdat ik altijd zo blij verrast ben, als ik daar plotseling weer even in verzeild ben geraakt. Dat je samenvalt met hoe alles bedoeld is. Uit ervaring weet ik dat die vreugde weer snel over kan zijn. Knappe omroepbaas die mij uit mijn comfortzone weet te krijgen. Ik wacht gewoon geduldig in de comfortabele overtuiging dat het sowieso niet lang zal duren voor het leven zelf me er wel weer uitslingert.

Altijd als eerste de nieuwe column van Annemiek lezen?

Schrijf je dan nu in voor de KRO-NCRV inspiratie nieuwsbrief!