Annemiek Schrijver

Misschien ken je Annemiek Schrijver van het televisieprogramma De Verwondering? Verder is ze op tv zien in Mijn Pelgrimspad en werkt ze aan De Verwondering Podcast, waarin ze op zoek gaat naar het wonder van het alledaagse.

Na haar conservatoriumopleiding ging Annemiek aan de slag bij Radio 4. Ook maakte ze talloze afleveringen voor Damokles, de radio-documentaireserie van de KRO. Met haar ‘Vrouwenvluchtheuvel’ won ze daar de ADO-Mediaprijs. Tevens presenteerde ze NCRV-radioprogramma’s als Plein Publiek, Muziek Vandaag, Volgspot, Passie en Nachtlicht.

Haar televisieloopbaan begon met de reeks Copyright Mens. Daarna presenteerde ze voor de IKON o.a. Het Vermoeden, IKON-live, Alziend Oog en De Nachtzoen. Ook schreef ze diverse boeken. Momenteel verzorgt ze wekelijks een column voor de NCRV-gids.

De gesprekken in het boshuisje van De Verwondering is voor Annemiek een hoogtepunt. 'Het is verrukkelijk om de mens tegenover me te begrijpen en tegelijkertijd het mysterie in de ander te eren. Waarom ik graag bij de KRO-NCRV werk? Kerkvader Augustinus zei het al zo treffend: "Eert in elkander God." Die gelegenheid krijg ik bij deze omroep.'

Artikelen van Annemiek Schrijver

Fan van Annemiek?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Gemaakte programma's