App Beat The Microbead populair na uitzending KVW

Wat zit er eigenlijk in de lipbalsem en crème die we ’s ochtends opsmeren? En hoe zit het met het plastic in het milieu door onze cosmeticaproducten? In de aflevering van donderdag 22 oktober onderzoekt De Keuringsdienst van Waarde of er microplastics in onze cosmeticaproducten zitten.

Het is heel ingewikkeld om aan de ingrediënten van producten af te lezen of ze microplastics bevatten of niet. De Keuringsdienst van Waarde ging op onderzoek uit en gebruikte hierbij de app Beat The Microbead. Dit is een app, ontwikkeld door de Plastic Soup Foundation, die aan hand van de ingrediëntenlijst van een product kan scannen of het plastics bevat. Het bleek schokkend zoveel.

De app staat al een tijdje online, maar is sinds de uitzending van vorige week en een optreden van Teun van de Keuken bij Jinek zo vaak gedownload dat hij inmiddels op nummer 2 staat in de lijst met populairste gratis apps! Beat The Microbead is zelfs enige tijd de meest gedownloade app in Nederland geweest. Sinds de uitzending is het meer dan 38.000 keer gedownload en zijn er 440.000 producten gescand. Consumenten die scannen kunnen ook producten toevoegen aan de database. Dat is de afgelopen dagen meer dan 53.000 keer gedaan!

Bekijk hier de aflevering Download hier Beat The Microbead