Schiet je gasrekening door het dak? Wil je actief bijdragen aan een duurzamere wereld? Start dan meteen met kleine, effectieve maatregelen in en rond je woning. Pointer geeft een overzichtelijk stappenplan om je huis aardgasvrij te maken.
Nederland in 2050 aardgasvrij
Nederland streeft ernaar in 2050 aardgasvrij te zijn. Deze omschakeling zal niet ineens plaatsvinden: de meeste huizen zijn waarschijnlijk pas na 2030 aan de beurt. Tot die tijd kun je op zoek gaan naar duurzame alternatieven.
Energiebedrijven adverteren vaak groots met termen als 'groen' of 'gecompenseerd' gas. Dit zijn echter vaak vage claims die zelden worden waargemaakt, zoals onderzoek van het journalistieke platform Pointer heeft aangetoond. Wil je weten hoe het met jouw energiemaatschappij zit? Dat kun je hier controleren.
Gas blijft een fossiele brandstof die opraakt en bijdraagt aan de uitstoot van CO2 en andere vervuilende stoffen. Gelukkig kun je zelf al aan de slag gaan met het verbeteren van je huis. Maar hoe begin je met het aardgasvrij maken van je woning?
Claims van gecompenseerd 'groen gas' zijn vaak misleidend.
Verduurzamen begint in je eigen huis
Door je huis te verbeteren op gebieden als isolatie, ventilatie, verwarming en kookmethodes, bespaar je energie en creëer je een duurzamer huishouden.
Het is belangrijk om te beseffen dat aardgas een fossiele brandstof is en claims van gecompenseerd 'groen gas' vaak misleidend zijn. Je kunt echte actie ondernemen door zelf te starten met het verduurzamen van je huis.