Na zonsondergang met veel vrienden en familie rond de tafel: zo zou de ramadan eigenlijk moeten zijn. Helaas is het bijeenkomen van grote groepen in veel landen verboden vanwege de gevolgen van het coronavirus. In Barcelona kwam hulp uit onverwachte hoek…

Moslims eten na zonsondergang in deze katholieke kerk

Elke avond stromen tussen de vijftig en zestig moslims, velen van hen dakloos, de eeuwenoude gangen van de kerk van Santa Anna binnen, schrijft nieuwswebsite Al Jazeera. De katholieke kerk in Barcelona heeft namelijk haar openluchtklooster opengesteld zodat mensen samen kunnen eten en bidden.

Lees ook:

Het was Faouzia Chati, voorzitter van de Catalaanse Vereniging van Marokkaanse Vrouwen, die op zoek ging naar een oplossing: want waar zouden veel moslims op een veilige manier samen kunnen komen? Nou, in een openluchtklooster. Dé plek met goede ventilatie en ruimte om de afstand in acht te nemen. "We zijn blij dat moslims de iftar kunnen houden in een katholieke kerk. Religies moeten ons verenigen, niet uit elkaar drijven."

Pater Peio Sanchez, de rector van Santa Anna, ziet de ontmoeting van de verschillende religies als iets moois. "Zelfs met verschillende culturen, verschillende talen en verschillende religies zijn we beter in staat om met elkaar te praten dan sommige politici."