Ons programma Beestenbrigade inspireert kinderen om eropuit te gaan, buiten te spelen en de natuur te ontdekken. Zo hopen we dat kinderen de natuur meer gaan waarderen en er beter voor gaan zorgen. In de online rubriek 'Kom in actie!' geeft boswachter Tim tips om afval op te ruimen. Want met déze hulpmiddelen wordt dat een stuk leuker en gemakkelijker.

'Jij kan met je vrienden meehelpen!'

Boswachter Tim

Op veel plekken in Nederland ligt veel zwerfafval en dat is slecht voor de veiligheid en gezondheid van mensen en dieren. Boswachter Tim: 'We moeten de handen uit de mouwen steken om deze rommel op te ruimen. Jij kan met je vrienden meehelpen!' 

Tip 1: gratis afvalknijpers

Bij de meeste gemeentes kan je gratis afvalknijpers aanvragen. Bekijk de website van de gemeente waarin je woont of bel even op. Ze zijn hartstikke blij dat je een handje wil helpen. Afvalknijpers maken het opruimen een stuk gemakkelijker, vindt Tim: 'Dan hoef je ook niet te bukken!' 

Boswachter Tim met een afvalgrijper
Boswachter Tim met een veiligheidshesje

Tip 2: veiligheidshesjes

Zorg dat je tijdens het opruimen goed zichtbaar bent voor het verkeer om je heen. Dat doe je door een veiligheidshesje aan te trekken. Heb je geen hesje? Trek dan een trui of een jas in een opvallende kleur uit de kast. Wel zo veilig!
 

Tip 3: vuilniszakken 

Misschien wel de allerbelangrijkste tip: neem voldoende vuilniszakken mee. Die kan je bij veel gemeentes ook gratis aanvragen. Hoe meer mensen helpen de buurt schoon te houden, hoe beter!

Afvalbingo

Alle benodigdheden verzameld? Dan kan je aan de slag. En dat kan zelfs in spelvorm: met deze afval bingokaart van Beestenbrigade. Verzamel alle stukken afval op de bingokaart en gooi ze netjes weg. Lukt het jou om de hele bingokaart vol te krijgen?

Bingokaart downloaden

Beestenbrigade

In dit vrolijke, inspirerende en educatieve tv-programma voor én met kleuters staat dierenwelzijn en het zorgen voor dieren en natuur centraal. Boswachter Tim trekt het land in om de natuur een handje te helpen.

Beestenbrigade

Groener doen

KRO-NCRV geeft om de aarde. Met onze programma's, artikelen en acties proberen we de wereld steeds wat groener te maken. Doe je mee?

Beestenbrigade Battle

Alles weten over de herkomst van je eten, groene keuzes en recepten?

Schrijf je dan in voor de Groener eten & leven nieuwsbrief!

keuringsdienst_van_waarde_2023_persfoto_groep_door_stijn_ghijsen.jpg