13 Februari begint, traditiegetrouw op zaterdag, carnaval. Waar in de voorgaande jaren elke stad en elk dorp onder de rivieren veranderde in één grote feesttent, blijven de straten dit jaar leeg. Wat betekent dit voor de mensen? En wat kan er nog wel? KRO-NCRV steekt de rivieren over en gaat in gesprek met de mensen.

Podcastserie: Alleen Carnaval

Sander de Heer woont in de randstad maar reist elk jaar nog af naar het zuiden om carnaval mee te beleven. Hij kon zijn tranen dan ook moeilijk bedwingen toen hij hoorde dat alle activiteiten dit jaar waren gecanceld. In deze zesdelige podcastserie gaat Sander langs de steden en dorpen waar corona, mede door carnaval, vorig jaar het hardst toesloeg.

Luister de eerste aflevering:

Carnavalshart

In deze bijzondere 5-delige serie werkt de KRO-NCRV samen met de regionale omroepen L1 en omroep Brabant. In de afleveringen reizen we het hele zuiden door om terug gaan naar de ziel van carnaval en die ene vraag te stellen aan de mensen zelf: Wat kan er nu nog wél?

Kijk de afleveringen hier 

Thuis een praalwagentje bouwen
Resi Coumans en Arthur Massy uit Roermond

Kruispunt: we vieren altijd carnaval!

Kruispunt gaat Den Bosch door met historicus Rob van Laar. Maar drie keer eerder was er reden om het volksfeest over te slaan. Is het carnavalsvuur van 2021 dan gedoofd? Juist niet! Kruispunt licht bijzondere initiatieven van mensen uit die zich niet zomaar uit het veld laten slaan. En door die vurigheid en passie wordt – misschien wel meer dan ooit – de ware ziel van carnaval zichtbaar.

Kruispunt: We vieren altijd Carnaval! Is te zien op maandag 15 februari om 22.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Meer lezen over samenleven?

KRO-NCRV gelooft in een Nederland waarin we naar elkaar omkijken. We bundelen voor jou mooie verhalen van mooie mensen in een mooie samenleving.

Ik ben benieuwd