Terugblik Met hart en ziel: 'In liefde voor een ander'

Met hart en ziel blikt terug op de mooiste verhalen van de afgelopen jaren. Deze compilatie-uitzending staat in het teken van liefde. Liefde kan een diepe motivatie zijn iets voor een ander te doen, het kan pijn draaglijker maken en helend werken.

Presentator Jos van Oord kijkt terug op zijn bezoek aan 'de moestuin van Frans'. Frans startte ooit met schoffelen, zaaien en oogsten in deze tuin en de opbrengst bracht hij naar de voedselbank. Frans is overleden, maar zijn vrouw en andere vrijwilligers zetten zich nog steeds in voor mensen die het moeilijk hebben. Jos is onder de indruk van deze uiting van naastenliefde.

Bekijk hier de volledige aflevering 

Met hart en ziel
Met hart en ziel

Wat ook diepe indruk op Jos maakte, was de ontmoeting met Wills Boogaard. Zijn vrouw Agnes is ernstig ziek en woont in haar laatste levensfase in Hospice Huizen. Wills vertelt met hoeveel liefde zijn vrouw daar verzorgd wordt en dat hij daardoor alle ruimte heeft bij zijn vrouw te kunnen zijn.

Bekijk hier de volledige aflevering

Met hart en ziel
Met hart en ziel

Daarna neemt Jos ons weer mee naar De Paraplu, een inloophuis in Rotterdam, waar hij vrouwen ontmoet die kracht halen uit de liefde voor elkaar, ondanks alle moeilijkheden in hun leven. Deze plek van liefde is helend voor veel vrouwen, ook biedt dit huis een plek van afleiding van alles wat er verder in hun levens afspeelt. Hier wordt duidelijk hoe liefde als een kettingreactie kan werken.

Bekijk hier de volledige aflevering 

Met hart en ziel
Met hart en ziel

Tot slot kijkt Jos naar de uitzending 'Op weg naar Pasen'. Door middel van een kunstproject laten mensen die diepe eenzaamheid kenden, hun emotie op doek zien. Voor de deelnemers staat vast dat je altijd weer op kunt krabbelen uit een dal, omdat geloven in God betekent dat je altijd geliefd bent.

Bekijk hier de volledige aflevering

Benieuwd naar deze compilatie-uitzending 'In liefde voor een ander'?

Bekijk 'm hier!