De Spaanse stad Ceuta werd in mei overspoeld door duizenden Marokkaanse jongens. Klimmend over het hek en zwemmend kwamen ze Spanje binnen. Met vaak onrealistische dromen en op zoek naar een visum. Margriet trekt op met één van hen, Oussama. Hij vertelt over zijn dromen. 

Oussama is vastbesloten om naar Barcelona te gaan. Hij heeft geen geld of papieren. Enkel en alleen zijn dromen. “Ik denk niet dat je mijn vertrek naar Spanje een droom kunt noemen. Het is pas een kleine eerste overwinning. Ik heb veel dromen. Zodra ik de ene heb waargemaakt, droom ik al van de volgende”, vertelt Oussama aan Margriet. Zijn droom nu? “Ik heb grote ambities. Ik wil werk, een auto, een huis, m’n moeder op bedevaart sturen en een goede zoon zijn. Ik wil een verantwoordelijk man zijn, trouwen en mijn eigen gezin hebben. Dan heb ik mijn dromen waargemaakt.” 

De tekst gaat verder onder de video.

Vrijwilliger in een kerk

In Barcelona ontmoet Margriet de gevluchte Marokkaanse jongen Hussein. Hij werkt al bijna drie jaar als vrijwilliger in een christelijke kerk. Daar wordt gratis eten, een douche en kleding aangeboden voor mensen in moeilijkheden. Benieuwd naar het verhaal en de motivatie van Hussein?  

Lees hier zijn verhaal 

Wil je het hele verhaal zien? De aflevering van How To Be Young in Spanje kan je terugkijken.

Bekijk hier de hele aflevering!