In Spoorloos zien we verwanten die elkaar uit het oog verloren zijn of nog nooit hebben ontmoet. Families en vrienden zien elkaar vaak voor het eerst, wat vaak leidt tot kijkers die een traantje weg moeten pinken. Houd een doos tissues bij de hand en bekijk hier de meest emotionele herenigingen uit Spoorloos!  

Nina 

In 2019 was in Spoorloos het verhaal van de Chinese familie Gong te zien. Vanwege de één-kind politiek wordt hun tweede dochter – zeer tegen de zin van haar liefhebbende ouders – bij het gezin weggehaald en ter adoptie afgestaan. Nina keert vele jaren later terug naar China en wordt groots verwelkomd door haar biologische familie.   

Bekijk de emotionele hereniging hier: 

Neeltje  

Wanneer Neeltje’s moeder overlijdt, krijgt ze tot haar verbazing een brief waarin staat dat ze is geadopteerd. Met hulp van Spoorloos, die een complex DNA-onderzoek uitvoert, wordt Neeltje in contact gebracht met volle zus Corry. De zusjes ontmoeten elkaar voor het eerst na 80 jaar.

Bekijk hier de eerste ontmoeting tussen de zusjes: 

Maria-Luisa en José 

Maria-Luisa en haar jongere broer José zijn allebei geadopteerd uit Guatemala, van twee verschillende moeders. Ze zijn opgegroeid in een liefdevol adoptiegezin. Ze reizen naar Guatemala om op zoek te gaan naar hun biologische familie. In een emotionele hereniging ontmoeten Maria-Luisa en José beide hun moeder.

In een emotionele ontmoeting omhelst Maria-Luisa haar moeder voor het eerst: 

José is na 18 jaar herenigd met zijn biologische moeder: 

Cristina

Cristina (36) wordt kort na haar geboorte door haar Roemeense moeder naar een kindertehuis gebracht. Het is het begin van een regelrechte nachtmerrie. Wanneer een Belgisch echtpaar haar adopteert betekent dat Cristina’s redding. Twintig jaar later wil ze graag weten waarom ze niet bij haar biologische ouders kon blijven. Christina reist naar Roemenië voor antwoorden. Een mooie hereniging tussen moeder en dochter.

Bekijk de emotionele ontmoeting tussen Cristina en haar moeder: 

Rodrigo 

Als Rodrigo 7 is en Natasha 3 zijn worden ze geadopteerd en in Friesland belanden. Nu gaan ze samen op zoek naar hun familie. Ze reizen naar Brazilië en worden herenigd met de biologische vader en broer van Rodrigo. Een indrukwekkende en emotionele hereniging tussen vader en zoon. 

Bekijk de mooie ontmoeting hier: 

Lianne

Als baby van 9 maanden oud wordt Lianne uit China geadopteerd. Vanaf haar 20e begint Lianne op zoek te gaan naar haar biologische familie. Er verschijnt een artikel in de krant over Lianne’s verhaal en, op verzoek, stuurt ze haar DNA naar het politiebureau. Er komt bericht dat haar moeder gevonden zou zijn. De zoektocht resulteert in een emotionele hereniging tussen moeder en dochter.  

Lianne en haar moeder vallen in elkaars armen in een emotionele hereniging: 

Yurani

De 34-jarige sprankelende Yurani heeft nooit behoefte gehad om op zoek te gaan naar haar biologische familie in Colombia. Maar omdat ze inmiddels wel meer wil weten over haar etnische achtergrond, laat ze zich registreren bij een DNA-bank. Het resultaat is een warme kennismaking met haar biologische familie, die Yurani doet dansen zoals ze is: een volbloed Colombiaanse met Nederlandse nuchterheid.

Bekijk de mooie hereniging tussen Yurani en haar biologische famile hier: 

Laura 

Laura is uit armoede afgestaan aan een Nederlands adoptiegezin. Wanneer de relatie met haar adoptieouders verslechterd, wilt ze meer dan ooit op zoek naar haar biologische ouders. Ze reist naar Colombia en vindt haar familie en een gevoel van thuiskomen. 

Bekijk de hereniging hier: 

Meer Spoorloos? 

Spoorloos is dit seizoen elke maandag om 21:30 uur te bekijken bij KRO-NCRV op NPO 1. 

Bekijk de uitzendingen hier!