Mpho Tutu blikt terug op het leven van Desmond Tutu: wat liet hij ons na?

In een bijzondere Jacobine op 2 blikt Jacobine Geel samen met Mpho Tutu terug op het bewogen leven van Desmond Tutu.

Op Tweede Kerstdag 2021 overleed Desmond Tutu op negentigjarige leeftijd. De voormalig aartsbisschop was één van de meest invloedrijke geestelijk leiders, en liep voorop in de strijd tegen de apartheid in Zuid-Afrika. Voor zijn activisme ontving hij in de jaren ’80 de Nobelprijs voor de Vrede.

Naast de strijd tegen de apartheid, zette Tutu zich ook in voor de rechten van lhbti’ers en het homohuwelijk én stond hij wereldwijd bekend als pleitbezorger van vergeving en rechtvaardigheid.

In een nieuwe Jacobine op 2 blikt Jacobine Geel terug op het bewogen leven van deze spiritueel leider. Dat doet ze met een bijzondere gast: Mpho Tutu, de dochter van Desmond Tutu.

Mpho Tutu
Mpho Tutu
Bram Vermeulen
Bram Vermeulen

Mpho Tutu woont sinds 2015 in Nederland, waar ze werkt als predikant, schrijver en spreker over thema’s als vergeving, gelijkheid en zingeving. Hoe kijkt Mpho terug op het leven van haar vader? ‘Mijn vader was een man van gebed en van vrede. Zijn hart was groot genoeg om heel de wereld in liefde vast te houden.’

Ook te gast is journalist en voormalig Zuid-Afrikacorrespondent Bram Vermeulen. Hij vertelt over de bijzondere ontmoetingen die hij heeft gehad met Desmond Tutu. Wat was de kracht van deze goedlachse spiritueel leider?