We hebben in de maand april weer spannende detectives klaarstaan! Wij zetten ze speciaal voor jou op een rijtje.

Detectives Silent Witness
Detectives Silent Witness

Nieuw

DNA – dubbelaflevering 1/4

Kopenhagen, Denemarken. Rolf Larsen is rechercheur bij de politie en leidt een gelukkig bestaan met zijn vrouw Maria en zijn paar maanden oude dochtertje Andrea. Om de ontvoering van een baby te onderzoeken, besluit hij naar Polen te gaan en Andrea mee te nemen op de veerboot. Maar als hij haar heel even alleen laat en later terugkomt, is ze verdwenen. Vijf jaar later krijgt Rolf alsnog de kans om erachter te komen wat er met zijn dochter is gebeurd.

DNA, zaterdag 10 april om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Silent Witness (serie 22) – aflevering 1/5: Two spirits

Er wordt een man met doorgesneden keel aangetroffen in een openbaar toilet. Bij nader onderzoek blijkt deze Rico Abbey transgender te zijn. Er is ook een noodoproep binnengekomen bij een hulplijn voor transgenders, dus het lijkt erop dat het motief in die hoek gezocht moet worden. Als er iemand verdwijnt en nog iemand met een mes wordt aangevallen, is wel duidelijk dat de dader snel moet worden gevonden.

Silent Witness, zaterdag 10 april om 22.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Detectives Beck
Detectives Des

Deze detectives gaan verder in April

Beck (serie 8) – aflevering 4/4: De verloren zoon

Een oude zaak van Martin Beck komt in een ander licht te staan na de vondst van een kaakbeen in het bos. Wanneer blijkt dat het slachtoffer de zoon is van een bekende schrijfster, besluit Alex bij Martin langs te gaan. Die heeft zijn operatie achter de rug en de eerste resultaten zijn minder bemoedigend dan gehoopt. Het advies dat Beck aan Alex geeft, kan cruciaal blijken te zijn.

Beck, zaterdag 3 april om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Des - aflevering 3/3

De datum van de rechtszitting nadert, en Des zelf lijkt niet erg aangedaan door wat hem boven het hoofd hangt. De spanning voor alle betrokkenen loopt op, want de jury zal moeten oordelen of hij toerekeningsvatbaar is. Zowel de betrokken rechercheurs als de biograaf kijken terug op hun rol in het onderzoek, en vragen zich af of ze nu echt de onderste steen boven hebben gekregen.

Des, zaterdag 3 april om 22.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Vragen over Detectives?

Neem een kijkje bij de Q&A van Detectives onderaan de pagina.

Ik wil meer weten