Deze kunstenaars gingen Jeff Koons voor!

In aanloop naar de uitzending met  de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons grijpen we terug in het archief naar kunstenaars die Jeff voorgingen!

Frans Lanting

Frans Lanting is een wereldberoemde natuurfotograaf. Hij werd geboren in Nederland, maar woont al jaren in het Amerikaanse Santa Cruz. Lanting reisde voor zijn werk de hele wereld rond en fotografeerde bijna alle dieren en natuurfenomenen die er bestaan. Als ambassadeur van WNF maakt Lanting zich hard voor de toekomst van onze planeet. Naar eigen zeggen werkt Lanting op het snijvlak van natuurfotografie, wetenschap, journalistiek en kunst. Zijn werk wordt gepubliceerd in tijdschriften als National Geographic en in zijn eigen boeken.

Kijk hier de uitzending terug

Marlene Dumas

De Zuid-Afrikaanse Marlene Dumas is één van de meest toonaangevende kunstenaars van dit moment; haar schilderijen vliegen voor recordprijzen de deur uit. Ze woont sinds haar drieëntwintigste in Nederland, waar haar carrière van start gaat. Haar werk is wereldberoemd en is te zien in grote exposities in onder meer Japan, Zuid-Afrika en Amerika. Inspiratie haalt ze uit de dagelijks toestroom aan foto's en beelden. Hiermee probeert Dumas controversiële onderwerpen te belichten

Kijk hier de uitzending terug

Ai Weiwei

Ai Weiwei is zonder twijfel de bekendste Chinese kunstenaar in het Westen en daarnaast, met zijn kunst en sociale media, een uitgesproken criticus en activist. Zijn kritiek op het Chinese regime leidde voor hem tot gevangenschap en huisarrest.  Tijdens zijn bezoek aan Nederland krijgt College Tour de kans deze wereldberoemde kunstenaar en activist te interviewen.

Kijk hier de uitzending terug

Fan van College Tour?

Alle gasten en verhalen van College Tour gebundeld voor jou!

Ik wil meer lezen