De maand mei is aangebroken en langzaam maar zeker gaan we richting de zomer! Dit zie je deze maand bij KRO-NCRV:

Beestenbrigade - 3 mei

In dit vrolijke, inspirerende en educatieve tv-programma voor én met kleuters staat dierenwelzijn en het zorgen voor dieren en natuur centraal. Boswachter Tim trekt het land in om de natuur een handje te helpen.

Beestenbrigade, maandag 3 mei om 07.10 bij KRO-NCRV op NPO 3.

Spoorloos

Spoorloos richt zich op verwanten die elkaar uit het oog verloren zijn of zelfs nog nooit hebben ontmoet. Derk Bolt speurt regelmatig heel wat landen af om mensen bij elkaar te brengen en Jetske van den Elsen gaat met onze zoekers op pad om hen bij te staan tijdens de emotionele hereniging. 

Spoorloos, maandag 3 mei om 20.35 bij KRO-NCRV op NPO 1.

Derk Bolt

Mommies in Class -4 mei

In Mommies in Class volgen we tien jonge moeders die starten in de jonge moedersklas op het Zadkine Startcollege in Rotterdam. Dit schooljaar hopen ze voor het eerst in hun leven een diploma te halen. Een papiertje en een toekomst lonkt. Hoe combineren ze hun dromen met de zorg voor hun kind(eren)? Komen ze eindelijk een stap verder in hun leven? 

Mommies in Class, vanaf dinsdag 4 mei om 22.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

2Doc: De blinde voetbaltrainer - 11 mei

Uber Trochez woont in het dorpje Lomitas, aan de voet van het Andesgebergte in Colombia. Vroeger was hij een fanatiek voetballer, maar op jonge leeftijd is hij blind geworden. Sindsdien traint hij de straatarme jongens uit de omgeving. Zo probeert hij te voorkomen dat ze aan de drugs raken of in de criminaliteit belanden. Maar zonder diploma’s moet Uber knokken voor zijn bestaan. 

De blinde voetbaltrainer is geregisseerd door Paul Cohen in samenwerking met Martijn van Haalen. En geproduceerd door CPS FILMS in samenwerking met KRO-NCRV.

2Doc: De blinde voetbaltrainer, dinsdag 11 mei om 22.35 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

College Tour - 11 mei

College Tour wordt voor het eerst door KRO-NCRV uitgezonden. In totaal komen er 6 nieuwe afleveringen met onder andere Ilse DeLange, Marcel Levi en Femke Halsema. De andere drie gasten maakt Twan Huys op een later moment bekend.

In deze eerste aflevering zal Ilse DeLange te gast zijn in College Tour.

College Tour, dinsdag 11 mei, om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Wil je op de hoogte blijven van KRO-NCRV?

Schrijf je dan nu in voor een van onze nieuwsbrieven!