Ga op onderzoek uit in Rampvlucht, een digitale reconstructie

Hangar 8 is de loods waar de wrakstukken van het neergestorte vliegtuig van de Bijlmerramp werden opgeslagen. In Rampvlucht, een digitale reconstructie speur je in een 3D-ervaring mee naar de verzwegen geheimen rondom de Bijlmerramp.

Ga naar de digitale reconstructie

Dertig jaar geleden werd de Amsterdamse wijk de Bijlmer getroffen door de ergste vliegtuigramp op Nederlands grondgebied. Na de ramp blijven er talloze vragen achter. Wat vervoerde dit vliegtuig? En waarom werden mensen in de jaren na de crash ziek?

Burgers, reddingswerkers en huisartsen uit de Bijlmer werkten meer dan zes jaar samen om de waarheid boven tafel te krijgen, zonder succes. In Rampvlucht, een digitale reconstructie ga je in een online 3D-ervaring op zoek naar antwoorden.

Je duikt in de gebeurtenissen voor en na de ramp, wandelt online door audio-, video- en archiefmateriaal en gaat tussen de wrakstukken in Hangar 8 op onderzoek uit. Wat denk jij dat er gebeurd is?

Rampvlucht

In KRO-NCRV's Rampvlucht werpen een dramaserie, documentaire, podcast en digitale reconstructie een nieuwe blik op de controversiële Bijlmerramp.

Rampvlucht