Het barbecueseizoen is nu dan echt begonnen! Daarom maken chef-kok Ramon Brugman van BinnensteBuiten en radio-dj Gijs Staverman deze week köfte-spiesjes met tzatziki, seizoenstomaat en rode ui. Een heerlijke zomerse maaltijd. De Lekkere Track is het nummer The Kungs vs Cookin' on 3 Burners - This Girl.
Zo snij je een ui
Snij bij een ui eerst één van de knotjes eraf. Snij daarna je ui door de helft. En tada: het velletje gaat er nu super makkelijk af. Het andere kontje laat je altijd aan de ui zitten. Deze houdt de ui bij elkaar terwijl je hem in stukjes snijdt.
Köfte
Köfte zijn Turkse balletjes gehakt die je op een spiesje doet. De Turkse gehaktballetjes zijn niet per se rond, maar bestaan in allerlei vormen en maten. Traditionele köfte wordt met rundergehakt gemaakt, maar je kunt er eigenlijk alle soorten gehakt voor gebruiken. Eet jij bijvoorbeeld geen vlees? Het recept is ook makkelijk met vegetarisch gehakt te maken.