Een bosje bloemen voor Moederdag, voor goed nieuws of gewoon leuk voor op de keukentafel. Code Rood vertelt hoe schadelijk zo'n bosje bloemen is voor het klimaat. 

De klimaatverandering bracht ons vliegschaamte, vleesschaamte, sproeischaamte en sinds vorig jaar ook bloemenschaamte. Weet je wat de impact van één boeketje op het klimaat is? Een bosje bloemen staat ongeveer gelijk aan een autorit van twintig kilometer. 

Natasja en Ruud hebben een duurzame bloemenwinkel in Breda. Zo zorgen ze ervoor dat de bloemen zo milieuvriendelijk gekweekt zijn en dat hun verpakkingsmiddelen zo milieuvriendelijk zijn. Natasja: "Als je er eenmaal zelf achter staat is het ook een beetje verslavend."

Code Rood
4 min 23 s
Deze video op je eigen site plaatsen

In deze aflevering van Code Rood zien we hoe schadelijk een bosje bloemen wel niet is.

Maar ook voor onze huizen is het Code Rood: de aanhoudende droogte laat woningen verzakken in sneltempo. Mensen in Gouda weten hoe genadeloos een veranderend het klimaat kan zijn. En terwijl koolmezen en bonte vliegenvangers een heftige strijd uitvechten, bedachten huisjesslakken een vernuftige strategie om de klimaatcrisis te snel af te zijn. En hoe zat het nou ook alweer met die vervelende eikenprocessierups?

Benieuwd naar de hele aflevering?

Klik hier!

Meer lezen over duurzaamheid?

We bundelen de meest interessante verhalen over duurzaamheid voor jou!