Wil je graag meer kleur in je interieur? Denk dan eens aan kleurrijke kamerplanten. Wij zetten vijf vrolijke planten voor je op een rijtje.

Tillandsia cyanea

De Tillandsia cyanea komt uit de bromeliafamilie. Deze knalroze eyecatcher heeft een roze kam die wel 3 tot 6 maanden kan blijven zitten. Soms komt er zelfs een klein paars bloemetje uit.

Zet deze kamerplant op een licht plekje, maar niet direct in het zonlicht. De plant heeft 1 keer per week een beetje water nodig. Zorg ervoor dat de temperatuur in de ruimte waar de plant staat tussen de 17 en 24 graden is.

Tillandsia cyanea

Croton

Wil je liever wat extra warme tinten aan je interieur toevoegen? Ga dan voor de Croton. Er zijn verschillende soorten van deze kamerplant, waaronder soorten met gele, rode en groene kleuren. 

Zorg dat de grond altijd een beetje vochtig is. De Croton heeft behoefte aan veel licht, maar pas in de zomermaanden op met direct zonlicht.

Croton

Caladium

De Caladium heeft op elk blad weer een ander, bijzonder patroon. Met deze kamerplant voeg je gelijk heel veel verschillende kleuren toe aan je interieur: rood, roze, wit en natuurlijk groen. 

Zet deze kamerplant in indirect zonlicht en geef in het voorjaar en de zomer twee keer per week een klein scheutje water. In het najaar verkleuren de bladeren en gaan ze slap hangen; de plant maakt zich klaar voor zijn winterslaap. Geef in die periode minder water. Let op: de Caladium is giftig, dus pas op met kinderen en huisdieren.

Caladium

Aeschynanthus

Ken je de lipstickplant al? Deze hangplant heeft rode bloemen, waardoor het net kleine lippenstiftjes lijken. Een echte eyecatcher in je interieur.

Deze kamerplant komt oorspronkelijk uit Aziatische tropische regenwouden. De plant houdt dus van een hoge luchtvochtigheid. In het voorjaar en in de zomer moet je de grond vochtig houden. Besproei de plant ook af en toe met een plantenspuit. In de winter heeft deze plant veel minder water nodig.

Lipstick plant

Orchidee

Met orchideeën zit je altijd goed. Ze zijn veel in het wit en roze verkrijgbaar, maar bestaan ook in het rood en geel/oranje. Zet ze in een mooie pot of combineer ze met andere planten voor een kleurrijk geheel.

Een orchidee staat over het algemeen het liefst op een vrij vochtige en warme plaats. Zet 'm ver weg van de verwarming, want daardoor kan de plant uitdrogen. Voed de plant door de kluit elke 10 tot 14 dagen een half uurtje onder water met orchideeënvoeding te laten staan. Laat het daarna goed uitlekken.

Phalaenopsis

Of ga jij liever voor makkelijk te onderhouden planten?

Meer groene inspiratie?

KRO-NCRV geeft om de aarde. Met onze programma's, artikelen en acties proberen we de wereld steeds wat groener te maken. Doe je mee?

Alles weten over de herkomst van je eten, groene keuzes en recepten?

Schrijf je dan in voor de Groener eten & leven nieuwsbrief!

keuringsdienst_van_waarde_2023_persfoto_groep_door_stijn_ghijsen.jpg