In dit seizoen van Een huis vol maken we kennis met een nieuwe familie: de schippersfamilie Zeldenrust. Hoe vinden ze het om mee te doen met Een huis vol? En wat zijn hun plannen voor de zomer? Wij belden ze even op. 

Hoe vinden jullie het om mee te doen met Een huis vol? 

We vonden voordat we begonnen met filmen het best spannend, maar uiteindelijk vinden heel leuk om mee te doen. Prachtig om deze beelden te mogen hebben van ons gezin!

Was een groot gezin altijd een wens van jullie? 

Wij zeiden eigenlijk beiden altijd, als het kan en mag, (dat vooropgesteld, want kinderen worden je gegeven!) vier kids. En toen hadden we er vier en kriebelde het nog steeds. Het is gewoon mooi en leuk en we zijn ontzettend gezegend ermee. 

Wat vinden jullie het leukste om als familie samen te doen?

We genieten ervan om heerlijk met elkaar aan boord te zijn! Wij komen beide uit echte schippersfamilies. Jozua vaart met zijn broers en is dan een paar weken aan boord en daarna weer een paar weken thuis. Maar in de vakanties gaan we graag met hem mee. Het schip is een tweede thuis en we vinden het heerlijk om hier tijd door te kunnen brengen. 

Wat zijn jullie plannen voor de zomer? 

Onze plannen voor de zomer zijn sinds op het laatste moment nog gewijzigd. We zouden eigenlijk voornamelijk aan boord zijn en de zwemlessen van de meisjes volgen zodat ze af kunnen zwemmen. Nu hebben we toch gisteren last minute een vakantie geboekt.

Wat gaan we allemaal van jullie zien in dit seizoen?

Hoe het is als Jozua van huis is, dat het dan soms best een zware kluif is om alles alleen te doen. Maar ook dat we in de vakantie genieten van een weekend aan boord, dat onze jongste zoon Jurrian vier wordt en gaan we met het hele gezin op pad. 

Een huis vol is te zien vanaf 26 juli tot en met 5 augustus, om 19.05 bij KRO-NCRV op NPO 1.