Camilla Dreef

Camilla is bioloog, vogelaar en ambassadeur van Vogelbescherming Nederland. Met haar items in BinnensteBuiten hoopt ze de bewustwording over de kwetsbare natuur te vergroten. Naast haar optreden in BinnensteBuiten is ze onder andere ook bekend van het EO programma In de ban van de Condor en haar vlog over het Haringvliet.

Camilla is geboren in Amstelveen en is afgestudeerd bioloog. Camilla weet over diverse soorten vogels veel te vertellen over de achtergrond, de onderzoeken en de beschermingsprojecten. Ze is altijd een natuurmeisje geweest. Na haar bachelor B├Ęta-Gamma (major biologie en minor aardwetenschappen) startte ze aan haar master ecologie en evolutie.

Tijdens haar studie werd haar interesse gewekt voor vogelonderzoek. Ze bestudeerde het gedrag van kleine mantelmeeuwen en lepelaars die ze kon volgens met GPS-rugzakjes. Niet veel later kocht ze een verrekijker. Tijdens haar stage bij Vogelbescherming Nederland combineerde ze onderzoek en bescherming.

Na haar afstuderen begon ze te werken als zelfstandig ecoloog. Ze wil onderzoek, natuurbescherming en mensen met elkaar verbinden en doet dit door middel van vogelverhalen.

Artikelen van Camilla Dreef

Gemaakte programma's