Camilla Dreef

De ene keer maakt vogelexpert Camilla Dreef in BinnensteBuiten een spontane wandeling en ziet ze wel wat er voorbij vliegt, de andere keer gaat ze specifiek op zoek naar een bepaalde vogel. Met haar items in het programma wil ze bewustwording voor de kwetsbare natuur vergroten.

Camilla is bioloog, vogelaar en ambassadeur van Vogelbescherming Nederland. Ze wil onderzoek, natuurbescherming en mensen met elkaar verbinden en doet dit door middel van vogelverhalen. Tijdens haar studie werd haar interesse gewekt voor vogelonderzoek. Ze bestudeerde het gedrag van kleine mantelmeeuwen en lepelaars die ze kon volgens met GPS-rugzakjes. Niet veel later kocht ze een verrekijker.

Camilla Dreef is geboren in Amstelveen en is afgestudeerd bioloog. Camilla weet veel te vertellen over diverse soorten vogels en over de achtergrond, de onderzoeken en de beschermingsprojecten daarvan. Tijdens haar stage bij Vogelbescherming Nederland combineerde ze onderzoek en bescherming. Na haar bachelor Bèta-Gamma (major Biologie en minor Aardwetenschappen) startte ze aan haar master Ecologie en Evolutie. Na haar afstuderen begon ze te werken als zelfstandig ecoloog.

Gemaakte programma's