Jacobine Geel

Jacobine Geel (Amsterdam, 1963) werkt sinds 2002 bij de KRO-NCRV. Ze presenteert het levensbeschouwelijke praatprogramma Jacobine op 2.

Jacobine heeft veel gevoel voor humor, is sportief en laat zich graag inspireren door schoonheid in mode, kunst en poëzie. Naast haar presentatiewerk is ze voorzitter College voor de Rechten van de Mens. Ze is getrouwd en heeft een zoon. Jacobine leidde diverse nationale herdenkingsdiensten, onder andere voor slachtoffers van de MH17-ramp. Zo nu en dan preekt zij nog. 

Jacobine Geel groeit deels op in Nederlands-Indië, waar haar vader als predikant zendingswerk doet. Ze is de oudste van vier zussen. Na het gymnasium studeert ze theologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 1997 ontdekt de landelijke media Jacobine, nadat ze de preekwedstrijd van Trouw wint. In 1999 kreeg ze bij de IKON haar eerste tv-programma Geel. Voor de KRO-NCRV presenteerde ze: De Nationale Bijbeltest en Schepper & Co, Op adem, De zin van je leven en Een goed gesprek over de bijbel. Jacobine: 'Ik hou ervan om woorden te geven aan wat ik voel of denk. ‘Er zijn geen woorden voor’, daar neem ik eigenlijk geen genoegen mee. Poëzie helpt me daarbij.'