Marieke Eyskoot

Duurzame lifestyle-expert Marieke Eyskoot maakt duurzaam leven makkelijker en leuker voor iedereen. In BinnensteBuiten laat ze innovatieve Nederlandse initiatieven zien, die de wereld steeds mooier maken.

Marieke stond herhaaldelijk in de Trouw Duurzame 100 en presenteert programma’s van Dutch Design Week tot Rio Ethical Fashion. Ze eet sinds haar 12de geen dieren meer, rijdt geen auto (goed voor de wereld, maar weleens onhandig) en viert graag van alles. In haar boek 'Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle', geeft ze positieve en praktische tips waar je meteen mee aan de slag kan. Ook spreekt en presenteert Marieke voor TEDx, Netflix en Stichting DOEN.

Marieke las toen ze klein was haar vader graag de krant voor. Ze wilde nieuwslezer worden, want pas als we weten wat er allemaal aan de hand is, kunnen we het veranderen! Marieke studeerde Film- en Televisiewetenschap, en volgde haar duurzame hart. Ze werkte tien jaar bij de Schone Kleren Campagne, om de arbeidsomstandigheden in de wereldwijde kledingindustrie te verbeteren. In landen als Bangladesh, Thailand en Bulgarije zag ze van dichtbij hoe onze spullen worden gemaakt. Ze kreeg steeds meer vragen van mensen die graag iets willen bijdragen, maar niet zo goed weten hoe. Ze specialiseerde zich in duurzame lifestyle, spreekt op allerlei podia en schrijft boeken om zoveel mogelijk antwoorden te geven. Marieke: 'Voor mij is duurzaamheid respect hebben voor mensen en onze omgeving en niet alles maar klakkeloos doen of kopen. Duurzaamheid is zoeken naar een betere balans: goed voor jou en goed voor alles en iedereen om je heen.'

Gemaakte programma's