Tim Senders

Tim Senders is een veelzijdige presentator en programmamaker. Hij is onder andere bekend van de KRO-NCRV programma's Streetlab, Family Drop en Willem Wever.

Tim heeft van jongs af aan altijd een passie voor het theater gehad. Zo stond hij al op 12-jarige leeftijd in het circus als clown. Zijn droom was om een eigen circus te starten en daarmee over de wereld te toeren.

In 2019 had Tim zijn eigen YouTube serie: Op avontuur met de opa van Tim. Tim ging daarin op stap met zijn alleenstaande opa Frits. Met veel droge humor neemt Tim de kijker mee op verrassende uitstapjes – van de Zwarte Cross, naar racen op een circuit, tot een verrassingsbezoek aan opa’s held Epke Zonderland. Ze ontdekten samen nieuwe dingen, maar liepen ook tegen de realiteit van het leven aan.

In 2012 is Tim afgestudeerd aan de Theaterschool in Amsterdam. Met zijn vrienden Daan Boom, Jasper Demollin en Stijn van Vliet vormde hij in 2013 het collectief 'Klapstoel'. Het viertal maakte hun debuut met het programma ZO op Veronica. Later heeft hij met deze drie vrienden het programma Streetlab gemaakt. In dit semi-wetenschappelijke programma over menselijk gedrag testen zij elkaar en argeloze voorbijgangers in grappige en spannende situaties. Naast tv bereikten de jongens ook online een enorm publiek met hun succesvolle YouTube kanaal. In hun tweede seizoen behaalde zij zelfs een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring.

Gemaakte programma's