Wijnand Speelman

Wijnand Speelman presenteert Rob & Wijnand en de Ochtendshow en We Want More Zeroes op NPO 3FM. Daarnaast is hij Voice Over van verschillende KRO-NCRV programma’s en maakt hij podcasts.

Van jongs af aan is Wijnands droom om trucker te worden. Maar als hij Giel Beelen op de radio hoort is hij ervan overtuigd dat de radio zijn podium wordt. En zo kan hij de truckers entertainen. En entertainen doet hij zeker in zijn radioprogramma's!

Wijnand studeerde Media Management aan de Hogeschool Voor De Kunsten in Utrecht. Hij liep daarvoor meerdere stages bij diverse mediabedrijven om de kneepjes van het vak te leren. Tegelijkertijd maakte hij ook programma’s in de nachtprogrammering van 3FM. In 2012 presenteert Speelman het radioprogramma Barend & Wijnand. In datzelfde jaar wint Wijnand samen met Barend van Deelen de Marconi Award voor aanstormend talent. In 2015 krijgt Wijnand een eigen weekendshow Weekend Wijnand. Ook reisde hij naar onder andere Congo, Nigeria, Ivoorkust, Rwanda en de Filipijnen om reportages te maken voor 3FM Serious Request. Tijdens de coronacrisis verzamelde Wijnand met zijn landelijke campagne 'Wijnie 2020' ruim 2000 nieuwe stamceldonorregistraties.