Wijnand Speelman

Wijnand is KRO-NCRV presentator werkzaam bij NPO 3FM, hier presenteert hij programma’s in het weekend. Daarnaast is hij Voice Over van verschillende KRO-NCRV programma’s en maakt hij podcasts. Met zijn landelijke campagne Wijnie2020 wist Wijnand ruim 2000 nieuwe stamceldonorregistraties te verzamelen.

Wijnand liep tijdens zijn studie Media Management aan de Hogeschool Voor De Kunsten in Utrecht meerdere stages bij diverse mediabedrijven om de kneepjes van het vak te leren. Tegelijkertijd maakte hij ook programma’s in de nachtprogrammering van 3FM. In 2012 won hij met Barend van Deelen de Marconi Award voor aanstormend talent. De afgelopen jaren heeft hij met veel plezier op verschillende plekken in de dag en weekendprogrammering gezeten en reisde hij de afgelopen 5 jaar naar o.a. Congo, Nigeria, Ivoorkust, Rwanda en de Filipijnen om reportages te maken voor 3FM Serious Request. Onvergetelijke ervaringen.

Bij de KRO-NCRV heb ik de vrijheid om vanuit mijzelf te maken wat ik wil maken. Dit zorgt ervoor dat ik mij hier al jaren thuis voel.  

Gemaakte programma's