Hertoginnenaardappelen, duchesse-aardappelen, pommes duchesse of aardappelrozetten hoe je het ook wilt noemen het is een perfect bijgerecht voor op tafel! Wij delen het recept met je.
Pommes duchesse
Bereidingstijd: 45 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden: spuitzak en een kartel spuitmond
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 100 g roomboter (of plantaardige boter)
- 2 eidooiers
- Snuf nootmuskaat
- Zout en peper naar smaak
Aan de slag!
1. Schil en snijd de aardappelen klein en kook ze in een ruime pan water met een snufje zout in ongeveer 20 min gaar. Verwarm de oven ondertussen voor op 190°C.
2. Giet de aardappelen af en stamp ze met de roomboter tot een gladde puree. Voeg naar smaak nootmuskaat, zout en peper toe. Als de puree iets is afgekoeld, voeg dan ook de eidooiers toe.
3. Doe vervolgens de puree in een spuitzak met een kartel spuitmond en spuit er mooie toefen van op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pommes duchesse 25 minuten, als ze een mooi goudbruin randje hebben zijn ze klaar.
Tip: je kunt de pommes duchesse van tevoren maken en invriezen!
Meer weten over eten?
Word lid van de nieuwsbrief Eerlijker eten. Wij helpen jou met het maken van bewuste keuzes. Van de herkomst van voedsel en jouw keuzes in de supermarkt tot aan de maaltijd die je uiteindelijk op tafel zet.