Van pasta met paprika en chilihoning tot aan gebarbecuede aubergine met vijg en ricotta; koken met seizoensgroente is heerlijk én veelzijdig. Maar wanneer zijn groenten in het seizoen, en hoe bereid je ze op verschillende manieren? Met het Seizoensgroente kookboek nemen we je mee het jaar door met twaalf recepten. 

Het Seizoensgroente kookboek

Koken met de seizoenen klinkt leuk, maar hoe weet je wat wanneer in het seizoen is? In het Seizoensgroente kookboek hebben we twaalf heerlijke recepten met vier seizoensgroenten voor je op een rij gezet, gesorteerd op beschikbaarheid. 

Zo kook je het hele jaar door met de groenten die er op dat moment beschikbaar zijn: van paprika tot aubergine, en van spinazie tot zoete aardappel. 

12x de lekkerste seizoensgroente recepten

Download het Seizoensgroente kookboek hier!

seizoensgroente aubergine recepten koken

De recepten in het kookboek

Benieuwd welke recepten je in het kookboek vindt? We delen ze op in vier categorieën: spinazie, aubergine, paprika en zoete aardappel.

Spinazie 

  • Spinaziesalade met grapefruit en pecannoten 
  • Gevulde pasta uit de oven met spinazie en tomatensaus 
  • Saag paneer (spinaziecurry) met getoaste jasmijnrijst en room 

 

Aubergine 

  • Miso aubergine met furikake en chili 
  • Pasta alla norma met aubergine 
  • Barbecue aubergine met vijg en ricotta 

gevulde pasta spinazie ricotta seizoensgroente recept
seizoensgroente miso aubergine recept koken

Paprika 

  • Paprika flammkuchen met burrata
  • Groene paprikasalade met asperge en olijf
  • Pasta arrabiata met paprika en chilihoning 

 

Zoete aardappel 

  • Zoete aardappelquiche met spinazie en feta
  • Gnocchi van zoete aardappel met bruine boter en salie
  • Zoete aardappelcurry met kikkererwt en kokosmelk 
pasta arrabiata paprika chilihoning nina slagmolen
seizoensgroente recepten zoete aardappel quiche - Nina Slagmolen

Ook interessant: