Van pasta met paprika en chilihoning tot aan gebarbecuede aubergine met vijg en ricotta; koken met seizoensgroente is heerlijk én veelzijdig. Maar wanneer zijn groenten in het seizoen, en hoe bereid je ze op verschillende manieren? Met het Seizoensgroente kookboek nemen we je mee het jaar door met twaalf recepten.
Het Seizoensgroente kookboek
Koken met de seizoenen klinkt leuk, maar hoe weet je wat wanneer in het seizoen is? In het Seizoensgroente kookboek hebben we twaalf heerlijke recepten met vier seizoensgroenten voor je op een rij gezet, gesorteerd op beschikbaarheid.
Zo kook je het hele jaar door met de groenten die er op dat moment beschikbaar zijn: van paprika tot aubergine, en van spinazie tot zoete aardappel.

De recepten in het kookboek
Benieuwd welke recepten je in het kookboek vindt? We delen ze op in vier categorieën: spinazie, aubergine, paprika en zoete aardappel.
Spinazie
- Spinaziesalade met grapefruit en pecannoten
- Gevulde pasta uit de oven met spinazie en tomatensaus
- Saag paneer (spinaziecurry) met getoaste jasmijnrijst en room
Aubergine
- Miso aubergine met furikake en chili
- Pasta alla norma met aubergine
- Barbecue aubergine met vijg en ricotta


Paprika
- Paprika flammkuchen met burrata
- Groene paprikasalade met asperge en olijf
- Pasta arrabiata met paprika en chilihoning
Zoete aardappel
- Zoete aardappelquiche met spinazie en feta
- Gnocchi van zoete aardappel met bruine boter en salie
- Zoete aardappelcurry met kikkererwt en kokosmelk

