Boswachter Tim trok dinsdag 16 januari met drie leerlingen van een basisschool én met 15.567 handtekeningen naar de Tweede Kamer. Samen met het IVN roept hij op om meer groene schoolpleinen in Nederland te creëren.

Boswachter Tim Tweede Kamer
1 min 52 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Komende dinsdagmiddag 16 januari trekt Boswachter Tim met leerlingen Bilal, Sam en Ikhlas uit groep 5 van OBS De Zuidwalschool in Den Haag én met 15.567 handtekeningen naar de Tweede Kamer.

Boswachter Tim ging afgelopen dinsdag met leerlingen Bilal, Sam en Ikhlas uit groep 5 van OBS De Zuidwalschool in Den Haag én met 15.567 handtekeningen naar de Tweede Kamer.

Samen met IVN-directeur Jan Dijsselbloem overhandigde hij de petitie 'Alle schoolpleinen gezond en groen in 2030' aan de voorzitter van de Kamercommissie Onderwijs. Deze petitie van IVN Natuureducatie, gesteund door KRO-NCRV, roept op tot duurzame schoolpleinen.

 

Liefde voor natuur aanwakkeren

Boswachter Tim wil met zijn programma’s de liefde voor natuur bij kinderen aanwakkeren. Zo zet hij zich ook in voor buitenlessen waarbij kinderen buiten in de natuur les krijgen. 

Over deze oproep aan de politiek zegt hij: 'Versteende schoolpleinen dagen niet uit, prikkelen niet de fantasie van kinderen. Terwijl ze juist energie moeten krijgen van een schoolplein. Kinderen moeten in de pauzes kunnen rondrennen, dollen, zich verstoppen achter bomen en tussen struiken voor hun vriendjes.' 

 

Meer dan de helft van de schoolpleinen betegeld

Tim vervolgt: 'Meer dan de helft van de schoolpleinen in ons land ligt vol met tegels en helaas ook steeds vaker met kunstgras. In de zomer is het bloedheet en als het regent liggen ze vol met grote plassen omdat het water niet de grond in kan. Ik vind het geweldig dat bijna 16.000 mensen, net als KRO-NCRV, deze oproep van IVN Natuureducatie voor meer groene schoolpleinen steunen. Nu is de politiek aan zet!'

Wil jij meer weten over vergroenen, buitenleven en natuur?

Schrijf je dan in voor de Morgen kan groener nieuwsbrief!

Verticale tuin van pallets