Vanaf 1 augustus zet KRO-NCRV drie kerken in ons land in regenboogkleuren in het kader van #liefdeisvooriedereen. Liefde is voor iedereen, maar dat is helaas nog niet altijd vanzelfsprekend. Daarom wordt net als vorig jaar vanaf 3 augustus de Westerkerk, midden in het hart van de festiviteiten rondom Pride Amsterdam, in regenboogkleuren verlicht. Nieuw dit jaar is de deelname van de protestantse Domkerk in Utrecht en de katholieke Dominicanenkerk in Zwolle aan dit KRO-NCRV-initiatief.

Vanuit de verschillende kerken komen live uitzendingen van de KRO-NCRV programma’s Spraakmakers (NPO Radio 1), De Wild in de middag (NPO Radio 2), De ochtend van 4 (NPO Radio 4) en Volgspot (NPO Radio 5). Daarnaast zijn er op NPO 2 thema-uitzendingen van Zin in morgen en BinnensteBuiten te zien.

#Liefdeisvooriedereen

Met het initiatief #liefdeisvooriedereen wil KRO-NCRV laten zien dat liefde voor iedereen is, ongeacht welke seksuele voorkeur je hebt. Directievoorzitter Peter Kuipers: “Wij geloven in solidariteit en een samenleving waarin  plek is voor iedereen en vinden dat we in ons land liever kunnen zijn voor elkaar. Wij vinden dat iedereen verliefd moet kunnen worden op wie je wil en dat je mag zijn wie je wilt zijn. Op veel plekken in ons land gaat dat prima, maar er zijn ook plekken waar dit beter kan én moet. Zoals op het voetbalveld, wat we eerder dit jaar hebben laten zien met ons programma De roze supporters en de actie #spreekjeuit tegen homofobe spreekkoren. Of nu met deze in regenboogkleuren verlichte kerken, want we beseffen dat religie en acceptatie soms een ingewikkelde combinatie is. Ik ben trots op de deelnemende kerken die deze dialoog aan willen gaan.”

Verlichte kerken

Het initiatief #liefdeisvooriedereen bestaat uit de drie in regenboogkleuren verlichte kerken en de live-uitzendingen en daarnaast uit een speciale tv-spot op de drie NPO-zenders, een social media-campagne en een KRO-NCRV boot die meevaart bij de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam. Tijdens de live-uitzendingen zijn de kerken ook voor publiek toegankelijk. Daarnaast is er specifieke programmering rondom het thema LHBTIQ-acceptatie, waaronder een special van Hij is een zij over het transgenderhotel,  een special van Puberruil, een special van BinnensteBuiten en van Zin in morgen.