Zo viert KRO-NCRV #liefdeisvooriedereen op tv

Liefde is voor iedereen. Daar staan wij voor bij KRO-NCRV. In augustus zetten we daarom drie kerken in regenboogkleuren én zenden we extra veel programma's uit rondom LHBTIQ+ thema’s. Van een special van Hij is een zij tot de documentaire My gay life. Kijk snel wat je in het kader van #liefdeisvooriedereen op tv kan verwachten. 

Programmering 

Hij is een Zij special: Het Transgenderhotel 

Anne (38) en haar vriendin Daniëlle hebben trouwplannen. Maar voordat Anne haar ja-woord geeft, wil ze eerst haar gezicht laten vervrouwelijken door een ingrijpende operatie. Als ze in de spiegel kijkt ziet ze namelijk vooral haar mannelijke trekken. In Hij is een Zij special: Het Transgenderhotel gaat Anne voor een ingrijpende gezichtsoperatie naar een kliniek in België. 

Hij is een Zij special: Het Transgenderhotel is 1 augustus om 22.00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3. 

My Gay Life (herhaling) 

De Britse documentaire My Gay Life volgt Billy van kind tot tiener en laat zien hoe hij met met zijn homoseksualiteit omgaat en hoe familie en leeftijdsgenoten hem accepteren zoals hij is. In de zeven jaar dat Billy werd gevolgd, zijn er veel veranderingen in zijn leven met de camera vastgelegd. De spanningen in het gezin, de gezondheidsproblemen van Billy’s moeder, de scheiding van zijn ouders en de vervreemding van zijn vader zijn gebeurtenissen die Billy vormen terwijl hij opgroeit voor de camera. Met videodagboeken deelt Billy ook zijn worsteling met zelfbeschadiging. Een aangrijpende documentaire over kindertijd, adolescentie, seksualiteit en familie. 
 
My Gay Life is maandag 2 augustus om 22.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3.

Puberruil (herhaling) 

Boerin Wilke ruilt met de artistieke Troy. De zestienjarige Troy woont samen met vader, bonusmoeder, broertje en halfzusje in Voorhout. Troy is genderfluïde en non-binair. Troy doet vwo, volgt theaterlessen en is gek op striphelden. Ook is Troy geïnteresseerd in de dragqueenwereld. De zestienjarige Wilke woont samen met haar ouders en twee jongere zussen op een boerderij in Groot-Ammers. Wilke doet de mbo-opleiding Melkveehouderij en wil later de boerderij van haar ouders overnemen.

Puberruil is woensdag 3 augustus om 23.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3.

BinnensteBuiten Pride

BinnensteBuiten viert Pride met een speciale thema-uitzending. Zo bezoeken ze de woning van Peter en Pascal, waar de kleur roze de boventoon voert. Het begon met een muur, maar langzaam is het omgetoverd tot een roze paleisje. In hun vrije tijd zijn ze drag en ze vertellen wat de Pride voor hen betekent. 
Kunsthistoricus Geert Pruiksma stipt in de rubriek 'Buitenkunst' een bijzondere brug aan langs de grachten in Amsterdam, waar zaterdag onze KRO-NCRV Prideboot met de naam ‘Liefde is voor iedereen’ langsvaart. Hierna loopt Geert door naar het allereerste homomonument ter wereld, waar hij het verhaal achter dit bijzondere gedenkteken vertelt. 

BinnensteBuiten Pride is vrijdag 5 augustus om 19.05 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.  

Zin in morgen: Pride special

Predikant Willem Roskam laat ons met andere ogen kijken naar de eeuwenoude Domkerk en de Domtoren in Utrecht. Voor watermuzikant Reinier staat liefde gelijk aan vrijheid. Hij brengt samen met beiaardier van de Westertoren Boudewijn Zwart een serenade aan de stad Amsterdam en haar bewoners. Thomas Cammaert is op bezoek bij Prior Jan Laan die woont op een heilige plek: het Dominicanenklooster te Zwolle. Klusjesman Jeroen onderhoudt het klooster in de ‘geest’ van de Dominicanen: hergebruik van materialen en sobere vormgeving.

Zin in Morgen: Pride special is zaterdag 6 augustus om 19.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

De Verwondering: De partner van Marian besloot verder te willen leven als vrouw

Het leven van Marian Geurtsen kwam in onrustig vaarwater terecht toen haar partner besloot verder door het leven te willen gaan als vrouw. Door de transitie van haar partner veranderde ook hun relatie. Toch bleven de twee bij elkaar, want de liefde bleef. Als inspiratietekst koos Geurtsen enkele verzen uit Deuteronomium 30, waarmee ze illustreert dat je altijd de keuze hebt om te kiezen voor het leven, wat er ook gebeurt.

De Verwondering zie je zondag 7 augustus om 08.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.