Hossen, zingen én polonaise lopen: een nieuw seizoen Carnavalshart
Vanaf dinsdag 14 februari tot en met vrijdag 17 februari kijk je naar een nieuwe serie Carnavalshart.
Het feest van de zotheid en hossen en zingen tot je schor bent: Carnaval kan weer helemaal los dit jaar. Het is het volksfeest waar rangen en standen wegvallen en iedereen verbroedert. In Carnavalshart worden ontroerende, hartverwarmende, vrolijke en muzikale verhalen verteld uit het zuidelijke hart van carnavalsland. Zo viert Cas Wolters, bekend van Heel Holland Bakt, carnaval vol overgave met zijn dove vrienden en Volkskrant modejournalist Cécile Narinx onthult haar passie voor de polonaise.
Carnaval in Canada
In 1975 emigreren Tön en Ria Kersten van Limburg naar Canada, maar het carnaval kunnen ze niet loslaten. Elke twee jaar keren ze terug naar hun dorp Siebengewald om zich met vrienden en bekenden in het feestgedruis te storten. Ze worden zelfs Prins en Prinses van de 50+ afdeling van carnavalsvereniging De Bessembienders. Corona zette een streep door de plannen, maar dit jaar zijn Tön en Ria er weer bij en zien ze uit naar de polonaise, want in Canada kennen ze alleen de vogeltjesdans.
Verliefd op carnaval
De Nigeriaanse Samuel belandt door de liefde in Brabant en verliest er ook zijn hart aan het volksfeest. Eerst vindt hij carnaval maar een rare gewoonte, maar al snel loopt hij warm voor het feest en vooral voor de muziek. Zijn eerste hit ‘worstenbrood’ is een lokaal succes en ook dit jaar heeft hij weer een nummer gemaakt. Samen met zijn vrouw en drie kinderen staat hij in de startblokken om carnaval weer uitbundig te vieren.
Biechten tijdens carnaval
Gehuld in zijn priestergewaad zie je het niet direct aan hem, maar voor Pastoor Pieter Scheepers uit Helmond is carnaval heilig. Hij vindt het heerlijk om vier dagen te hossen, bier te drinken en vooral met mensen praten. Hij hoort de meeste biechten met carnaval. Het feest zit Pieter en zijn familie in de genen. Zijn broer is een bekende 'tonproater'.
Carnavalshart is te zien vanaf dinsdag 14 februari tot en met vrijdag 17 februari om 18.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2 en bij Omroep Brabant en L1.