Persbericht

3LAB: The origin of trouble

Datum: 11 sep 2016 om 23:45

3LAB: The origin of trouble /01

Een nieuwsgierige dochter gaat door middel van het bevragen van haar hele familie opzoek naar de reden achter de afwezigheid van haar vader. Wat zijn de oorzaken en gevolgen van een afwezige vader? Regisseuse

Tessa Pope gaat in de documentaire The origin of trouble de confrontatie aan met haar verleden en de complexe band met haar vader. Via archief en verhalen van verschillende familieleden brengt ze de puzzelstukjes van haar verleden samen tot een ontroerende vertelling over familie, hoop, liefde en verlies.

The origin of trouble is het afstudeerproject van Tessa Pope voor de Filmacademie. De film won de VPRO documentaire prijs en sleepte eveneens de KNF Prijs (de Kring van Nederlandse Filmjournalisten) in de wacht.

Regisseur Tessa Pope over haar documentaire: "Als jong meisje was ik overgeleverd aan de ideeën en gezinssamenstelling zoals mijn ouders dat goed uitkwam. Mijn moeder was een stabiele, liefdevolle, betrokken ouder en mijn vader schitterde in afwezigheid. Nu ben ik volwassen en worstel ik al langer met het verlangen om me verbonden te voelen met de man die ik zo miste. Gefascineerd door de complexiteit van het samengestelde gezin en de gevolgen hiervan besloot ik dat ik dit wilde uitzoeken met mijn vader. We brachten voor het eerst een langere tijd met elkaar door en we zochten samen naar antwoorden op mijn vragen. Het uiteindelijke resultaat; een film waarin we samen lachen, elkaar confronteren en een voorzichtige stap zetten richting een gezonde relatie."

3Lab: The origin of trouble, zondag 11 september, 23.45 uur, NPO 3

 

 

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880