Persbericht

In het programma De Nieuwe Garde volgen we zes jonge veelbelovende chefkoks en een sommelier in de keuken en het dagelijks leven. Waar halen ze hun inspiratie vandaan en wat offeren ze op om op dit topniveau te kunnen blijven presteren?

Syrco Bakker, runt als chefkok het restaurant met 1 ster van Sergio Herman: “Pure C” in het Zeeuwse Cadzand.  De perfectionistische Syrco bouwt daarbij een nieuw huis met zijn vriendin en ook “Pure C” en het bijbehorende hotel krijgen een make-over.

Ryan Bahadour, zoon van 2 sterrenchef Soenil Bahadour, gaat na een mislukt avontuur aan de slag bij sterrenzaak “De Karpendonkse Hoeve”. Hier zal hij de zittende chefkok gaan vervangen. In dezelfde periode zit het privé niet altijd mee en dat valt hem zwaar.

Chefkok Arturo Dalhuisen, protegé van 3 sterrenchef Jacob Jan Boerma, is gevraagd om Boerma’s restaurant “The White Room” in het Krasnapolsky-hotel in Amsterdam te leiden. Een prestigieus project wat betekent dat hij geen vrije tijd meer heeft en zijn familie en vrienden nauwelijks ziet. Laat staan dat hij ruimte heeft voor een relatie. Alles offert hij op voor dit project, zijn grote droom.

Estee Strooker, TV kok, eigenaresse van restaurant “’t Amusement” en saladebar “Slaatje Bla” in Arnhem, voorvechtster van duurzaam eten, merkt dat ze de afgelopen jaren te veel hooi op haar vork heeft genomen. Ze moet keuzes maken om zich als chef naar een hoger niveau te tillen. Haar restaurant krijgt een make over en ze gaat stage lopen bij een gerenommeerd restaurant in New York. 

Jermain de Rosario, stond een paar jaar geleden nog op de vuilniswagen. Nu heeft hij zich opgewerkt tot chef en eigenaar van zijn restaurant “de Rosario” in Helmond. 

Johanneke van IWaarden, Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk zijn rasechte ondernemers die op jonge leeftijd al een imperium hebben opgebouwd in Amsterdam. Naast hun twee restaurants “Breda” en “Guts & Glory”, openen ze een Pita tent in de Foodhallen en brengen ze een eigen snack op de markt. Ze zijn altijd bezig met een volgende project.

Lotte Wolf, werkt al heel jong als sommelier bij toprestaurants  “Oud Sluis” en “Pure C”. Inmiddels gaat ze over de wijn-spijs combinaties bij sterrenrestaurant “Bridges” in het Amsterdamse hotel “The Grand”. Daarnaast heeft ze haar eigen wijngaard in Zuid Afrika.

De Nieuwe Garde, woensdag 10 mei om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880