Persbericht

De Reünie: De kinderen van het Geert Groote College uit Amsterdam 1986-1999

Datum: 23 okt 2019 om 21:25

Hoe is het om je hele lagere én middelbare schooltijd met dezelfde groep in de klas te zitten? Die vraag wordt beantwoord door een bonte groep Amsterdamse kids die in de jaren ‘90 lief en leed met elkaar deelden op de Vrije School. Twintig jaar later keren ze terug naar hun school om daar, in hun oude vertrouwde klaslokaal, herinneringen op te halen. Ze kijken terug naar die lange periode met elkaar en horen wat er van iedereen is geworden.

Zo groeide Kiwa vroeger op met een verslaafde vader die er niet voor hem was en lukte het hem desondanks om zelf wel een veilig thuis te bieden aan zijn kinderen. Ook voor Jasmin was school een veilige haven waar ze haar onrustige thuissituatie kon ontvluchten. En Lars leerde hoe hij met z’n ruziënde gescheiden ouders om moest gaan. Allemaal konden ze terecht bij hun meester Henne, de leraar die in al die jaren met hen meegroeide. Inmiddels ernstig ziek brengt hij op indringende wijze een laatste groet aan zijn dierbare klas. 

Maar niet voor iedereen was het een bepaald leuke tijd op het Geert Groote College. Floriaan had grote moeite met zijn wisselende populariteit. En Roos lag niet goed binnen de groep en werd gepest. Tijdens pauzes trok ze zich terug in een gangetje bij de gymzaal om maar niemand tot last te zijn. Toch kijkt ze niet om in wrok en brengt net als de meeste anderen ook haar eigen kinderen weer naar de Vrije School.

De Reünie, woensdag  23 oktober om 21.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

 

 

Programma

De reünie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880