Persbericht

De reünie: Het Rijnlands Lyceum 1963

Datum: 15 apr 2018 om 20:25

In de aflevering van 15 april 2018 (20:25 op NPO 1) staat de klas van Rijnlands Lyceum in Wassenaar uit 1963 centraal. Drie klasgenoten hebben in hun leven ervaringen meegemaakt die hun leven een stuk rijker heeft gemaakt.  

Victor had een hopeloze schoolcarrière, maar verdiende daarna toch bakken met geld in de ICT. Hij kan vroeg gaan genieten van een pensioen, maar stort zich dan op het begeleiden van gevangenen. Eerst in Nederland en nu in een gevangenis in Uganda waar mensen vóór de komst van Victor in barre omstandigheden waren opgesloten, en waar geen aandacht was voor een leven ná de gevangenis. Door Victors inspanning is het een ‘gewilde’ gevangenis in Uganda geworden, en wordt de gevangenen een vak geleerd. Aan Ajouad vertelt Victor dat hij zich nu pas echt rijk voelt.

Charlie was op school al met politiek bezig, en het was dus geen verrassing dat hij het daarna tot de Tweede Kamer schopte. Nu is hij burgemeester van Zoetermeer, en was hij zelfs even burgemeester van zijn woonplaats Wassenaar.

Maud verloor al jong haar vader, maar ze is hem nooit echt kwijtgeraakt. Tijdens haar spirituele reis met veel aandacht voor yoga voelde ze ineens letterlijk de aanwezigheid van haar vader. In de Reünie vertelt ze welke rol haar vader nog steeds speelt in haar leven.

De Reünie, Klas 2 van het Rijnlands Lyceum in Wassenaar, 1963. Zondag 15 april 2018, NPO 1, 20.25 uur.

Programma

De reünie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880