Persbericht

De Reünie: Van onder bijstandsniveau naar 1 miljoen euro

Datum: 6 mei 2018 om 21:00

Het zijn doorzetters, de Mavo leerlingen uit Helmond van 1979. De uitzending van zondag 6 mei 2018 (om 21.00 uur op NPO 1) staat in het teken van de Nazareth Mavo uit Helmond.

Anne bijvoorbeeld werd jong moeder van drie kinderen en stond er alleen voor. Ze weigerde een uitkering en moest daardoor dubbeltjes tussen de bankkussen zoeken om boodschappen te doen. Maar ze wist dat ze ooit succesvol zou worden. Nu runt ze een bedrijf waarin ze middenstanders helpt om zich via social media te verkopen. De dubbeltjes van vroeger zijn inmiddels heel veel euro’s geworden. Aan Ajouad vertelt ze hoe ze dit voor elkaar heeft gekregen.

En ook Henk weet wat doorzetten is. Hij nam een de kleine kruidenierszaak over van zijn oom en heeft nu een slagerij met tientallen medewerkers, is mede-eigenaar van een supermarkt, en fokt ook nog eens paarden waar hij tonnen voor vangt. Nooit stilzitten en een week vakantie per jaar, dat is het leven van Henk. Maar de toekomst is onzeker.

John was een ADHD’er op school, net als zijn 2 zonen dat nu ook zijn. Hij strijdt tegen het stigma dat deze jongens hebben in onze maatschappij. Aan Ajouad legt hij uit hoe hij vooral wil dat zijn zonen zichzelf kunnen zijn. Om dat voor elkaar te krijgen reizen ze door heel Europa om in achtbanen te zitten.

De Reünie zondag 6 mei 2018, NPO 1, 21.00 uur. 

Programma

De reünie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880