Persbericht

De Reünie: Weduwe met 29 jaar

Datum: 22 apr 2018 om 20:25

De Reünie (2018) - RSG Hameland uit Winterswijk

In de aflevering van de Reünie op 22 april (20:25 op NPO 1) komen er mooie verhalen van de oud leerlingen van het 3 Mavo RSG Hameland uit Winterswijk aan bod. 

Een klas met jonge veertigers uit Winterswijk, maar al met veel levenservaring. Zo wordt Nadia al jong smoorverliefd op Hakim, en tot schrik van haar omgeving trouwt ze met hem als ze nog maar 17 jaar is. Ze krijgen samen een kind maar als haar zoontje nog maar drie maanden is verongelukt Hakim. Op haar 29ste is Nadia weduwe. Aan Jan Kooijman vertelt zij hoe de periode na het ongeluk een grote waas is, maar hoe ze zich daarna heeft hersteld tot wat ze nu is: een schrijfster van kookboeken en een succesvolle televisie kok bij o.a. het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten.

Erik wordt door zijn moeder al snel van school gehaald om te gaan werken. Erik volgt zijn passie en gaat met paarden werken. Vijftien jaar lang werkt hij als ruiter bij Defensie en maakt indrukwekkende ceremonies mee zoals de trouwerij van Willem-Alexander en Maxima, maar ook de bijzetting van prins Bernhard. Helaas is werken nu onmogelijk, er is MS bij hem geconstateerd. Elke dag is weer een gevecht om toch bij zijn paarden te kunnen zijn.

Iwan heeft na zijn technische opleiding een zeer bijzonder beroep gekozen: hij verbouwt en stoffeert rouwauto’s voor begrafenisondernemers door heel Europa. Aan Ajouad laat Iwan zien hoe je een rouwauto voor Noorwegen kunt onderscheiden van een rouwauto uit Duitsland.

De Reünie 3 Mavo RSG Hameland uit Winterswijk, zondag 22 april 2018, NPO 1, 20.25 uur

Programma

De reünie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880