In de Kruispunt-serie ‘De Verschilmakers’ deze week KRO-NCRV-presentator Sander de Kramer, journalist, idealist en mensenhelper. Hij is op het moment dag en nacht bezig met de actie ‘Kachels voor Oekraïne’, waarmee hij mensen in het winterse oorlogsgebied inmiddels al 10.000 kachels bezorgde. KRO-NCRV Kruispunt laat zien hoe Sander het verschil maakt en wat hem drijft. In deze uitzending komt ook zijn vrouw Wendy aan het woord, de stille kracht achter al zijn acties.

Sander de Kramer
Al zijn leven lang staat hij op voor mensen in de knel, waar ook ter wereld. Hij zette begin jaren ‘90 de Daklozenkrant op de kaart en richtte in 2007 samen met zijn vrouw Wendy de ‘Sunday-Foundation’ op, waarmee hij honderdduizenden kinderen in het Afrikaanse Sierra Leone een beter leven bezorgde. In 2021 werd hij voor dit baanbrekende werk onderscheiden met de prestigieuze Four Freedoms Award, een prijs die eerder werd uitgereikt aan o.a. Nelson Mandela en de Dalai Lama.

Kruispunt
In KRO-NCRV Kruispunt vertelt Sander de Kramer waarom het voor hem vanzelf spreekt om in actie te komen en het verschil te maken. Zijn vrouw Wendy probeert hem soms te weerhouden hierbij al te veel risico’s te nemen, maar staat altijd naast hem en werkt op de achtergrond mee om alles voor elkaar te krijgen. Met ‘een druppel op een gloeiende plaat’ hoef je bij Sander de Kramer niet aan te komen: ‘Die druppel kan in een mensenleven een levensgroot verschil maken.’

KRO-NCRV Kruispunt: Verschilmaker Sander de Kramer 29 januari om 17.10 bij KRO-NCRV op NPO 2

Programma

Kruispunt

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880