De Verwondering: Dolf Jansen

Datum: 26 feb 2017 om 08:25

Zondag 26 februari is cabaretier Dolf Jansen te gast in het NCRV-programma De Verwondering met Annemiek Schrijver.

Gelovig is Dolf Jansen niet, maar als God bestond, zou hij Hem adviseren om de mensheid een beetje op te kalefateren. Want volgens de snelst sprekende cabaretier van Nederland zouden wij mensen best een beetje socialer en empathischer mogen zijn. Jansen: “Als je kunt accepteren dat moslims anders zijn dan jij, is er geen reden voor het populisme dat we overal zien en horen. Het is hoog tijd dat we de wereld en de mensheid als een samenhangend geheel gaan zien.”

Voor Dolf Jansen is humor een middel om mensen aan het denken te zetten, maar dat maakt de hedendaagse cabaretier niet tot een dominee-nieuwe-stijl. “Ik draag geen boodschap uit,” aldus Jansen. “Ik verander gewoon wat ik veranderen kan. Mijn gedrag heeft namelijk invloed. Op het klimaat, op de vleesconsumptie, op de situatie van vluchtelingen. Op alles.” 

Dolf Jansen (1963) is behalve cabaretier ook dichter, marathonloper en vader en zet zich al jaren in voor Oxfam Novib.De Verwondering, zondag 26 februari om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2.

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

De verwondering

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880