De verwondering: Frank Uyttebroeck

Datum: 3 apr 2016 om 08:25

In het NCRV-programma De verwondering ontmoet Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gasten mee de stilte van de zondag in om met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

Zondag 3 april is boeddhistisch leraar Frank Uyttebroeck (55) te gast in het boshuisje van De verwondering. In een ver verleden maakte Uyttebroeck furore als jazzmuzikant, maar de bezieling ontbrak. Muziek was vooral een werktuig dat hem in staat stelde om aandacht te krijgen en controle uit te oefenen.
“Ik was een professionele klootzak,” aldus Frank Uyttebroeck. Dat is hij nog steeds, alleen ziet hij die klootzak nu van verre aankomen. De lessen van de Boeddha hebben zijn persoonlijkheid niet wezenlijk veranderd, wel heeft hij inzicht gekregen in zijn eigen onhebbelijkheden.
Frank Uyttebroeck hecht veel waarde aan de persoonlijke ervaring. Wat hem betreft is het niet de bedoeling dat we de Boeddha op zijn woord geloven. Het is beter om op onderzoek te gaan, zonder blind te varen op krachten buiten jezelf. Het advies van deze leraar: zoek het lekker zelf uit!De verwondering, zondag 3 april om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2.

 

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

De verwondering

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880