De verwondering: Holkje van der Veer

Datum: 6 mrt 2016 om 08:25

In het NCRV-programma De verwondering ontmoet Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gasten mee naar de stilte van de zondag om met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.
Zondag 6 maart is Holkje van der Veer (1960) te gast in het boshuisje van De Verwondering. De hipste non van Nederland is geboren met het syndroom van Marfan. Daardoor heeft ze lange ledematen, een kromme rug en een kleine longinhoud. Holkje’s boek ‘Veer-kracht: spiritueel leven met een bijzonder lichaam’ wordt dezelfde dag gepresenteerd.

Ze heeft een hekel aan de uitdrukking ‘als je maar gezond bent’. Het gaat er om dat je gelukkig bent en dat kan heel goed met een bijzonder lichaam. Telkens weer vindt deze eigenzinnige zuster de kracht om door haar beperking heen te stralen.

Holkje van der Veer studeerde in de jaren tachtig aan de sociale academie. Via een stage kwam ze in het dominicanenklooster in Zwolle terecht. Ze zou er niet meer weg gaan. In 1996 trad ze toe als non.

De verwondering, zondag 6 maart om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2.

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

De verwondering

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880