Persbericht

De Verwondering: Journalist Gerbert van Loenen

Datum: 9 apr 2017 om 08:25

De Verwondering (2017) - Gerbert van Loenen

Journalist Gerbert van Loenen (1964) staat bekend om zijn kritische bijdrage aan het debat over euthanasie en voltooid leven. Op Palmpasen, aan het begin van de Stille Week (de week voorafgaand aan Pasen), breekt hij een lans voor de onvolmaakte mens. Van Loenen zorgde tien jaar voor zijn partner Niek, die door een operatie onherstelbaar hersenletsel opliep. Hoewel Niek volgens sommigen ‘beter dood had kunnen zijn’, twijfelde Van Loenen geen moment aan de waarde van diens leven.

Gerbert van Loenen, zoon van een gereformeerde dominee, is een kerkverlater die jarenlang een onbestemd heimwee naar het christelijk geloof met zich meedroeg. Hij zocht een tegenwicht voor de Westerse cultuur, die sterk gericht is op succes en efficiëntie, en vond dat in de Westerkerk te Amsterdam waar hij belijdenis deed: “Voor God is ieder mens er een. Hoe kwetsbaar en onvolmaakt je ook bent, voor Hem maakt dat geen verschil.”

Gerbert van Loenen is auteur van ‘Hij had beter dood kunnen zijn’ (Van Gennep, 2009) en ‘Lof der onvolmaaktheid’ (Ten Have, 2015).

De Verwondering, zondag 9 april, Palmpasen, om 8.25 uur bij de NCRV op NPO 2.

 

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

De verwondering

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880