De Verwondering Kerstviering vanuit de Paaskerk in Baarn: Je mag er zijn

Datum: 25 dec 2018 om 09:00

Jos van Oord, predikant en NCRV-presentator, gaat voor en Annemiek Schrijver leest het kerstevangelie. De cantorij en musici staan onder leiding van Kees de Bruijn.

Kerst is de aankleding van onze dromen. Want dromen hebben we allemaal. Jacob droomt over een ladder die tot in de hemel reikt. Engelen gaan af en aan, en God zit bovenaan. In deze droom krijgt Jacob de bevestiging dat hij er mag zijn en van betekenis is.

In het kerstverhaal klinkt dit ook allemaal door: een jonge ongehuwde vrouw krijgt bezoek van een engel die haar vertelt over haar ongeboren kind. Als dit kind, dat tot zegen zal zijn voor velen, geboren is in een stal, zijn het engelen die dit prachtige bericht vertellen aan herders, onaanzienlijk uitschot in die tijd. Het is blijkbaar Gods droom dat mensen tot hun recht komen, dat ze gezien worden, er mogen zijn. Of je nu een verschoppeling bent als Jacob, een ongetrouwde tienermoeder als Maria of een randfiguur als de herders: je mag er zijn, God is uit op jouw welzijn, op jouw geluk.De Verwondering Kerstviering, dinsdag 25 december om 09.00 uur bij de NCRV op NPO 2.

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

De verwondering

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880