De verwondering: Natascha van Weezel

Datum: 21 feb 2016 om 08:25

In het NCRV-programma De verwondering ontmoet Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gasten mee de stilte van de zondag in om met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

Natascha van Weezel (1986) is auteur en filmmaker. Haar ouders zijn allebei kind van overlevenden van de Holocaust en de schimmen van de oorlog hangen altijd in huis. Ze is door haar ouders niet religieus opgevoed maar is zich zeer bewust van haar Joodse identiteit.
Aan de hand van haar eigen familiegeschiedenis en openhartige gesprekken met leeftijdsgenoten schrijft ze ‘De derde generatie. Kleinkinderen van de Holocaust’.
Van Weezel is tot het inzicht gekomen dat je het leven moet aangaan, ook als je bang bent. Je zult je moeten verhouden tot je eigen geschiedenis maar je mag het verleden niet laten bepalen wie je bent. Je maakt je eigen keuzes.De verwondering, zondag 21 februari om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

De verwondering

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880