Persbericht

De Verwondering: Souad Boumedien

Datum: 8 okt 2017 om 08:25

Souad Boumedien (1973) is moslima. Ze gaat niet gesluierd, heeft haar eigen religieuze opvattingen, durft haar mening te geven en is niet bang uitgevallen. Ze is ‘blauwgewassen’, op en top politievrouw. Dit jaar was ze boegbeeld van Pride Amsterdam.

Op 11 oktober is het ‘coming out day’. Boumedien heeft, toen zijzelf haar coming out had, een tijdje afstand genomen van haar religie omdat ze het gevoel had dat ze aan bepaalde verwachtingen niet zou kunnen voldoen.

Maatschappelijk positief bijdragen op de plek waar je bent, dat is hoe zij haar geloof vorm geeft, en ze is ervan overtuigd dat veel religies hetzelfde willen. Ze houdt er niet van dat religie vaak politiek wordt ingezet. Ze zegt: ‘Wees progressief, zoek dingen uit, ontwikkel jezelf, hou je niet bezig met hoe lang je broek of je baard moet zijn. Er is zo veel meer! Het gaat om wat je tussen de lijntjes leest. Dat strikte, daar kan ik niets mee. Ik geloof op míjn manier en ik probeer het te léven. De profeet heeft lang geleden een weg ingezet. Die is lang geleden begonnen maar je moet daar niet blijven, je moet verder.’ Ze vraagt zich af of de profeet, als hij er nu zou zijn, haar zou afwijzen, of God haar zou afwijzen.

Souad Boumedien wordt geïnspireerd door twee gedichten van soefi-mysticus Rumi over, hoe kan het ook anders, de liefde.De Verwondering, zondag 8 oktober om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

De verwondering

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880