De verwondering: Stephan Sanders

Datum: 13 mrt 2016 om 08:25

In het NCRV-programma De verwondering ontmoet Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gasten mee de stilte van de zondag in om met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

Zondag 13 maart is publicist Stephan Sanders (1961) te gast in het boshuisje van de Verwondering. Sanders werd weliswaar bij zijn geboorte afgestaan, maar heeft van jongs af aan veel liefde gekregen van vrouwen die een moederlijke rol voor hem vervulden.

De laatste tijd zorgt Stephan Sanders voor opschudding in atheïstisch Nederland vanwege zijn coming out als gelovige. Zijn toenemende godsbesef – Sanders ‘denkt dat hij gelovig is’ – wordt wederom ingegeven door de liefde. De ontmoeting met zijn echtgenoot, inmiddels een jaar of twaalf geleden, laat zich alleen verwoorden in termen van een religieuze ervaring. Sindsdien is het mysterie niet meer weg te denken en wordt alleen maar groter.

Stephan Sanders werkte jarenlang als redacteur van de Groene Amsterdammer en heeft een zevental boeken op zijn naam staan. Tegenwoordig schrijft hij columns en essays voor diverse kranten en bladen. De multiculturele samenleving, adoptie en homoseksualiteit zijn belangrijke thema’s in zijn werk.

De verwondering, zondag 13 maart om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

De verwondering

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880